Γιοβάνοβιτς: «Σε καμία περίπτωση... αγωνιστική κοιλιά!» - Τι είπε για Χουάνκαρ, Μπρινιόλι, Λοντίγκιν (vid)

Γιοβάνοβιτς: «Σε καμία περίπτωση... αγωνιστική κοιλιά!» - Τι είπε για Χουάνκαρ, Μπρινιόλι, Λοντίγκιν (vid)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα μίλησαν στη Σ.Τ για τον αγώνα επί ισπανικού εδάφους κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά όσα είπαν ο παίκτης και ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Αϊτόρ: «Ευχαριστώ πολύ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σε μια ομάδα που αγαπάω. Θα αντιμετωπίσουμε μια καλύτερη Βιγιαρεάλ σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Έχουν καλό προπονητή. Οι παίκτες είναι αγαπημένοι. Είναι σε καλή κατάσταση η Βιγιαρεάλ.

Το είπα ήδη. Νομιζω θα είναι μια νέα ομάδα, ο Μαρθελίνιο είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο προπονητή, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ.

Νιώθω καλά, κάθε μέρα νιώθω ολοένα και καλύτερα. Ο προπονητής αποφασίζει, ξέρει ότι είμαι έτοιμος για ό,τι χρειαστεί. Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να κερδίσουμε αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Η αλήθεια είναι ότι αύριο το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγούμε με αυτοπεποίθηση για να κερδίσουμε. Ευελπιστώ ότι θα πάνε όλα καλά. Τώρα για την παράδοση, ένα παιχνίδι είναι κάτι νέο. Θα βγούμε να παίξουμε δυνατά και να πάρουμε αποτέλεσμα. Για εμένα είναι πάντα κίνητρο να παίζω.»

Γιοβάνοβιτς: «Ο κύριος Μαρσελίνιο δεν είναι για μεγάλο διάστημα στη Βιγιαρεάλ. Όμως, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην προηγούμενη θητεία του. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών στο πόσο ρόλο μπορεί να παίξει αυτό.

Κάθε ομάδα έχει τη λογική της μέσα στο παιχνίδι. Ουσιαστικά και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, θα φανεί ποια ομάδα θα είναι στην καλύτερη μέρα και θα τον πετύχει. 

Για το ψυχολογικό σοκ με τον Άρη: «Δεν θα έλεγα ποτέ ψυχολογικό σοκ. Ήταν μια ήττα που μας πείραξε όλους. Νομίζω όμως, ότι αυτή η έκφραση δεν ταιριάζει. Ήμαστε μια ομάδα με μεγάλους στόχους, δεν έχουμε χρόνο για πολλή αρνητική σκέψη.

Ξέρουμε την ποιότητα της ομάδας. Εγώ είμαι okay, πιστεύω στους παίκτες μου και στη διάθεση που έχουν δείξει από την αρχή της χρονιάς. Πιστεύω ότι αύριο θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.»

Για τον Χουάνκαρ: «Μας χρειάζεται ο Χουάνκαρ. Έκανε μια μεγάλη απουσία. Έκρινα στη Θεσσαλονίκη ότι λόγω του στυλ παιχνιδιού, του χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος για να προπονηθεί με την ομάδα για να βρεθεί όχι στον απόλυτο, στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Πολύ σύντομα θα πάρει και τον χρόνο που του χρειάζεται γιατί είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς.»

Για τον Μπρινιόλι: «Δεν θα σας πω ποιος τερματοφύλακας θα παίξει αύριο. Έχουμε δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες που έχουν και μια εξαιρετική σχέση μεταξύ τους.

Τα λάθη των τερματοφυλάκων φαίνονται πάρα πολύ στο ποδόσφαιρο, γιατί έχουν άμεση σχέση με το γκολ. Η δουλειά του προπονητή είναι μέσα από αυτά τα λάθη να βελτιωνόμαστε. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού, έχω εμπιστοσύνη και στα τρία παιχνίδια.

Ο Μπρινιόλι έχει δώσει πάρα πολλά στην ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια, ο Λοντίγκιν όποτε χρειάστηκε να παίξει, το επίπεδό του ήταν πολύ υψηλό. Θα πρέπει και οι ίδιοι να διαχειρίζονται τις καταστάσεις, είναι σωστοί επαγγελματίες. Δεν επηρεάζει κάτι άμεσα στη γενική λειτουργία της ομάδας, όλοι μας κάνουμε λάθη. Αυτό που έχει σημασία για εμάς, είναι ο τελικός στόχος.»

Για το ενδεχόμενο της ισοπαλίας: «Μετά τις δύο ήττες με τη Ρεν, η Βιγιαρεάλ έχει περισσότερους βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια ως προς τη σκέψη μας και δεν πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης για το παιχνίδι. Σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε την αξία μας και να προσπαθούμε τα πάντα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, πάντα σεβόμενοι την αξία και το μέγεθος του αντιπάλου μας.»

Για το ροτέισον: «Για δύο χρόνια , παίζαμε Κυριακή – Κυριακή. Φέτος αυτό το μοντέλο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι αυτό που ταιριάζει σε μένα και στον Παναθηναϊκό. Έχουμε μεγάλο και καλό ρόστερ. Δεν έχουμε ελεύθερο και προσωπικό χρόνο. Μπορούμε να ανταποκριθούμε μέσα στις δυσκολίες που έχουμε.»

Για τον πρώτο αγώνα με τη Βιγιαρεάλ: «Είχαμε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Από τότε έως σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όσον αφορά κι εμάς και τη Βιγιαρεάλ. Έχει καινούργιο προπονητή, πιθανών θα έχει και διαφορετική φιλοσοφία. Ήταν σημαντικό το παιχνίδι που κερδίσαμε τότε, όμως, για εμάς θα είναι ακόμη πιο σημαντικό το αυριανό παιχνίδι από εκείνο που είχαμε παίξει στην Αθήνα.»

Για την αγωνιστική «κοιλιά» στις 25 Νοεμβρίου: «Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε αγωνιστική κοιλιά. Το πρώτο ημίχρονο στο Βικελίδης ήταν από τα καλύτερα που κάναμε σε θέμα έντασης. Ήταν περισσότερο το θέμα όταν δεχτήκαμε το γκολ.»

Για την αρνητική παράδοση στην Ισπανία: «Ξέρετε, οι παραδόσεις υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως παράδοσης, έχει ιστορικά κάνει εκπληκτικές πορείες στην Ευρώπη. Δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο. Η Ισπανία είναι μια ποδοσφαιρική χώρα, δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια για οποιονδήποτε.»

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News