Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτο γύρου κι αυτό δεν αλλάζει!

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτο γύρου κι αυτό δεν αλλάζει!

«Πονάει» ο τρόπος που ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τίποτε άλλο!

Οι «πράσινοι» στις 26 Νοεμβρίου δέχτηκαν την πρώτη τους ήττα μακριά από τη Λεωφόρο στο τελευταίο εκτός έδρας «τεστ» του πρώτου γύρου. Αυτό, από μόνο του, είναι αρκετό για να μη φέρει την… καταστροφή στο Τριφύλλι.

Μένει στη συνείδηση του οπαδού πως αν είχαν αποφευχθεί τα παιδικά λάθη (Κώτσιρας, Μπρινιόλι, Γέντβαι-Τζούρισιτς στο 2ο γκολ), το Τριφύλλι θα έφευγε έστω και με το «Χ» από το γήπεδο του Άρη.

Βαθμολογικά, το πρωτάθλημα είναι σα να μην έχει ξεκινήσει. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί το μίνιμουμ προβάδισμα του ενός βαθμού από τους δύο διώκτες του (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ) και βλέπει έναν ΠΑΟΚ να έρχεται με… φόρα στο -2.

Το μεγάλο «κέρδος» των πρασίνων είναι πως έχουν περάσει με νίκες σχεδόν από όλη την επαρχία (Αγρίνιο, Τρίπολη, Γιάννενα, Λαμία), ενώ από τα «ντέρμπι» έφυγε από τη μέση το «Καραϊσκάκης» (που θα πάει η ΑΕΚ στο β’ γύρο) και το «Βικελίδης» (θα πάνε ΟΣΦΠ και ΑΕΚ). Την Τούμπα στο β’ γύρο δεν θα επισκεφθεί μόνο ο Άρης από το top-5 (η ΑΕΚ έχει να παίξει και εντός).

Ο Παναθηναϊκός από δω και στο εξής, έχει εξασφαλισμένο χρόνο για να βελτιωθεί. Σίγουρα, ακόμη και ο Γιοβάνοβιτς, δεν είναι στο καλύτερό του φεγγάρι, διαθέτει, όμως, τα υλικά για να προχωρήσει και να επαναφέρει το Τριφύλλι ξανά με διαφορά στην κορυφή.

Όσον αφορά τα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός – ανεξαρτήτως αποτελέσματος – ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ κι αυτό, δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Μόνο η ΑΕΚ στη Λεωφόρο τον έπαιξε στα ίσα και ουδείς γνωρίζει αν θα έπαιρνε και το «διπλό» η Ένωση, αν είχε αποβληθεί ο Γαλανόπουλος…

Υ.Γ Όσον αφορά τον Μπρινιόλι, είναι χαζό να βάζουμε στην κουβέντα για την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον Άρη (και τη Ρεν) το θέμα της ανανέωσης που είναι στον «αέρα»!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News