Παναθηναϊκός: H μοναδική «πληγή» που πρέπει να θεραπεύσει

Παναθηναϊκός: Αυτή η μεταγραφή λείπει!

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει πολύ καλά την χρονιά καθώς βρίσκεται στη κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στου 16 του Κυπέλλου και είναι τρίτος στον όμιλο του στο Europa League και γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι πράσινοι πρόσθεσαν μεγάλη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ τους κάτι που τους έχει βοηθήσει πολύ.

Και αυτό γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την δυνατότητα να ξεκουράζει παίκτες και να καλύπτει κενά.

Ακόμα, το Τριφύλλι έχει αλλάξει και το τρόπο παιχνιδιού καθώς φέτος υπάρχει τρομερή εξέλιξη στην επιθετική γραμμή.

Δεν είναι τυχαία η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος καθώς δημιουργεί πολύ περισσότερο φέτος και καθαρίζει σε μεγάλο βαθμό εύκολα τα λεγόμενα μικρά παιχνίδια.

Όμως μέσα σε αυτή την εξέλιξη υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο έχει γίνει πληγή και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους πράσινους.

Αυτό είναι το αμυντικό transition το οποίο έχει πληρώσει αρκετές φορές ως τώρα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Το ίδιο συνέβη κόντρα στη Μπράγκα, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, στη Ρεν αλλά και στη Κηφισιά!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση καθώς και ο Γιοβάνοβιτς επισήμανε το συγκεκριμένο πρόβλημα της ομάδας του.

Σίγουρα, η μετάβαση του Παναθηναϊκού από το αμυντικό παιχνίδι στο επιθετικό και συμμετοχή περισσότερων παικτών στην πρώτη γραμμή της πίεσης είναι λογικό να δημιουργήσει περισσότερους χώρους και κενά.

Όμως θα πρέπει να βρεθεί μια καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του και στη συνοχή των γραμμών του, όταν χάνεται η μπάλα ψηλά κι ο αντίπαλος είναι δεδομένο πως θα ψάξει τον τρόπο για να τον χτυπήσει στην κόντρα.

Ακόμα οι παίκτες του Τριφυλλιού θα πρέπει να διαβάσουν καλύτερα τα δεδομένα, την πορεία και την εξέλιξη μίας φάσης και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Σίγουρα, ήδη γίνεται πολύ δουλειά στο Κορωπί ώστε η ομάδα να θεραπεύσει αυτή την πληγή και θα γίνει ακόμα περισσότερη.

Πάντως, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να λύσει το πρόβλημα του τότε θα είναι αυτομάτως το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News