Παναθηναϊκός: Το σημείο-κλειδί που... απελευθέρωσε τον Παλάσιος
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δείχνει να ανεβάζει στροφές τον τελευταίο καιρό κι αυτό είναι πολύ θετικό για τον Παναθηναϊκό.
Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε εδώ και καιρό τον καλό Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος εδώ και καιρό ήταν σκιά του εαυτού με ορισμένες εκλάμψεις όπως το παιχνίδι στον Βόλο πέρυσι με τον ΝΠΣ Βόλο.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον Αργεντινό, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να είναι διαφορετικός και να ανεβάζει συνεχώς στροφές. Μια εξέλιξη άκρως θετική για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος βλέπει έναν κομβικότατο παίκτη να προσφέρει ξανά.
Ο Παλάσιος όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό έκανε εξαιρετική σεζόν στο πλευρό του Αϊτόρ κι όταν ο Ισπανός ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση. Οι δυο τους για αρκετό διάστημα οδηγούσαν τους πράσινους και ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου.
Ωστόσο την περασμένη σεζόν και συγκεκριμένη στις 23 Οκτωβρίου ο Αϊτόρ υπέστη ρήξη χιαστού στη νίκη του Τριφυλλιού κόντρα στον Άρη με 1-0 με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς.
Η συγκεκριμένη απώλεια είχε αντίκτυπο και στην απόδοση του Παλάσιος, ο οποίος σταδιακά άρχισε να μην έχει την ίδια απόδοση και τελικά δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος να βρει τα πατήματα που είχε χάσει.
Ο λόγος ήταν πως με την απουσία του Ισπανού εξτρέμ, όλοι αφοσιώθηκαν στο μαρκάρισμα του Αργεντινού με τον ίδιο να βρίσκει πολύ λιγότερους χώρους απ’ ότι γινόταν προηγουμένως. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Αϊτόρ έκλεινε σαν φορ κι εξτρέμ ουσιαστικά (μπακ-χαφ) ήταν ο Χουάνκαρ με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί αυτό το τρικ, για να γεμίσει την περιοχή του αντιπάλου.
Φέτος η αγωνιστική άνοδος του Παλάσιος δεν είναι επίσης τυχαία και έχει να κάνει κυρίως με την ποιοτική ανάβαθμιση του ρόστερ. Ένας Ιωαννίδης που έχει κάνει τρομερό step-up, ο Μαντσίνι που όντας παίκτης του Τριφυλλιού από πέρυσι τον Ιανουάριο δίνει κι αυτός έξτρα λύσεις, ένας Μπερνάρ σε ανώτερο επίπεδο κι ένας Τζούρισιτς που δείχνει τεράστια ποιότητα.
Όλοι αυτοί συν τον ποιοτικότερο γενικά κέντρο παίζουν γύρω από τον Αργεντινό, απασχολούν περισσότερο την άμυνα και τραβούν παίκτες πάνω τους με αποτέλεσμα ο Παλάσιος να βρει ελεύθερο γήπεδο και να χτυπήσει, καθώς είναι ακριβώς τέτοιος παίκτης. Εκρηκτικός θέλοντας χώρο, για να λειτουργήσει.
Έως τώρα ο 31χρονος άσος έχει αγωνιστεί σε 14 ματς έχοντας 3 γκολ, 3 ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι και μια κερδισμένη αποβολή. Παράλληλα δίνει ένταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και τον κάνει πιο ταχυδυναμικό με τον ίδιο πάντα να προσφέρει το 110% του.
Είναι δεδομένο πως αν ο Παλάσιος συνεχίσει μ’ αυτούς τους ρυθμούς, τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τρίβει τα χέρια του, καθώς θα έχει μια πολύ ποιοτική λύση πίσω στο ρόστερ τους!
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Θα τρελάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Γιαννακόπουλος με αυτό που ετοιμάζει»
- Παναθηναϊκός: «Εκνευρισμένος ο Σάντσες, γιατί... βράζει ο Πορτογάλος»
- Παναθηναϊκός, Τετέ: Τέλος το 1,5+4 εκατ. ευρώ - Το ποσό για απευθείας πώληση
- Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα-φωτιά έως 29/1, αναλυτικά οι μέρες και οι έδρες
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η ώρα και η μέρα του αγώνα