Παναθηναϊκός: Ο πρώτος... έλεγχος των φετινών μεταγραφών!

Παναθηναϊκός: Ο πρώτος... έλεγχος των φετινών μεταγραφών!

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε 7+1+1 μεταγραφές (7 μεταγραφές + ο Νίκας που δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό + ο Γερεμέγεφ, που ουσιαστικά τον βλέπουμε πρώτη φορά στα “πράσινα” και αφορά νέο πρόσωπο).

Το newspao.gr αποτυπώνει τα πρώτα δείγματα γραφής για τους 8 “νέους” (εκτός του Νίκα) ως και σήμερα.

Αναλυτικά:

Τιν Γεντβάι: Ο Κροάτης διεθνής ήρθε με μεγάλες περγαμηνές στο “τριφύλλι” και ο σοβαρότατος τραυματισμός του Μάγκνουσον του έδωσε θέση βασικού αρκετά γρήγορα.

Παρά το ελπιδοφόρο ντεμπούτο το με την Ντνίπρο (εκτός έδρας) η συνέχεια παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Το πρόσημο γέρνει θετικό, ωστόσο θα πρέπει να περιοριστούν τα “τσαφ”, τα οποία ευτυχώς τις περισσότερες φορές διόρθωσαν συμπαίκτες του.

Φαίνεται πως δεν είναι το ίδιο ταχυδυναμικός με το παρελθόν, ωστόσο πιστεύουμε πως μετά από αυτή τη διακοπή, αλλά και τον Χριστουγέννων θα πατήσει ακόμη καλύτερα. Έχει δώσει μία ασίστ σε 11 παιχνίδια.

Έρικ Πάλμερ Μπράουν: Μόλις 138 λεπτά έχει παίξει στο “τριφύλλι” φέτος ο Αμερικανός σέντερ μπακ. Το πρόσημο είναι θετικό, φαίνεται πιο γρήγορος (αν και πιο σοφτ) από τους υπόλοιπους στόπερ της ομάδας, ωστόσο θα μπορέσει να κριθεί καλύτερα σε βάθος χρόνου.

Φίλιπ Μλαντένοβιτς: Θετικό το πρόσημο και για τον Σέρβο διεθνή αμυντικό, ο οποίος έχει ξεκινήσει δυνατά τη θητεία του στο “τριφύλλι” με 3 ασίστ σε 10 παιχνίδια με τα πράσινα. Εξαιρετικός επιθετικά, δείχνει να έχει και κρύο αίμα. Μοναδικό “μελανό” σημείο ως τώρα η, ανά διαστήματα, ανασταλτική του συμπεριφορά.

Ουίλιαν Αράο: Άκρως θετική η παρουσία του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ στο “τριφύλλι”. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι όλο και καλύτερος και δείχνει πως μπορεί να εκτοπίσει τον Ρούμπεν Πέρεθ από τη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Δυνατός ανασταλτικά, πατάει περιοχή (1 γκολ σε 10 παιχνίδια), ψάχνει την μακρινή μπαλιά και ηρεμεί το παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, μπορεί να παίξει με επιτυχία και ως στόπερ.

Κάρλος Ζέκα: Οι λόγοι της επιστροφής στο “τριφύλλι” είναι γνωστοί και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του φέτος. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι πως με το πάθος του και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα βοηθήσει μέσα στην χρονιά.

Τόνι Βιλένα: Ο παίκτης από τον οποίο περιμένουν όλοι (πολλά) περισσότερα φέτος. Παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να πατάει καλύτερα, ωστόσο ακόμη απέχει από τα επιθυμητά επίπεδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για την 3η ομάδα που αγωνίζεται σε 12 μήνες και πως δεν έκανε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα.

Φίλιπ Τζούρισιτς: Αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της ομάδας ως τώρα. Με 4 γκολ και 3 ασίστ σε 14 παιχνίδια, ο Σέρβος διεθνής έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην ομάδα με τα καλύτερα να… έρχονται!

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Τυπικά ήρθε τον Ιανουάριο, ωστόσο δόθηκε αμέσως δανεικός στον Λεβαδειακό. Έκανε προετοιμασία και άρπαξε την ευκαιρία τηο ς παραμονής στο ρόστερ το καλοκαίρι.

Για ανεξήγητο λόγο αργήσαμε να τον δούμε σε επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο, ωστόσο ο Σουηδός επιθετικός δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά σκοράροντας με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο περνώντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά και στα δύο παιχνίδια.

Υστερεί ανασταλτικά, ωστόσο δείχνει να ξέρει που πρέπει να είναι στην περιοχή, αφού κάνει εξαιρετικές κινήσεις στο κουτί. Παράλληλα, με το ύψος και τη δύναμή του θα βοηθήσει να “σπάσουν” και οι κλειστές άμυνες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News