Ώρα αποδείξεων στη Λεωφόρο - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

«Διέλυσε» τον Αστέρα ο Ιωαννίδης: Θρίαμβος 4-1 ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη - Δείτε τα γκολ (vid)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να χτίσει ψυχολογία λίγο πριν από την κρίσιμη μάχη με την Μακάμπι Χάιφα.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Super League

Ο Παναθηναϊκός θέλει να χτίσει ψυχολογία λίγο πριν από την κρίσιμη μάχη με την Μακάμπι Χάιφα. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (01/10, 19:30), με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει σε επαφή με την κορυφή. Μεσοβδόμαδα, έκαναν… παρέλαση στην Τρίπολη, διαλύοντας τον Αστέρα (4-1).

Παρότι παρατάχθηκε κατά τα 9/11 αλλαγμένο, το «τριφύλλι» κατάφερε να σπάσει την πολύ κακή παράδοσή του εδώ και μια εξαετία στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, προσθέτοντας ένα ακόμα «διπλό» φέτος. Ο Αράο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα στο 5′, για να έρθει η γρήγορη απάντηση των γηπεδούχων, με τον Καλτσά (7′). Ο Βέρμπιτς έκανε το 1-2 στο 31′, για να έρθει από τον πάγκο ο Ιωαννίδης και με δύο γκολ σε διάστημα επτά λεπτών (80′-87′), να σφραγίσει το τρίποντο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα μεταδοθεί από τo CosmoteSport 1HD

Γιοβάνοβιτς: «Δεν είχα καμία αμφιβολία για τις αλλαγές»

Μετά τα Γιάννενα και το Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» και το ευρύ 4-1 και απέναντι στον Αστέρα, παραμένοντας… τρένο στην επαρχία. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Για την κακή παράδοση του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη: «Οι προπονητές γενικά δεν κοιτάμε τις παραδόσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλή παράδοση γιατί ο Αστέρας είναι μία σοβαρότατη ομάδα. Χαίρομαι που τέλειωσε αυτό το σερί, το παιχνίδι για εμάς ήταν σημαντικό μετά την ήττα από την ΑΕΚ και ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν, ήταν κομβικό να μη μείνουμε πίσω στη βαθμολογία. Έπρεπε να κάνουμε και κάποιες αλλαγές, ήταν σημαντικό για μας να είναι αποδοτικές και να κερδίσουμε το παιχνίδι για να έχουμε καλύτερη προετοιμασία για τη συνέχεια».

Τις 9 αλλαγές και το γεγονός πως η απόδοση παρά αυτές ήταν εξαιρετική: «Με ικανοποιεί πολύ ο τρόπος που σκέφτονταν οι ποδοσφαιριστές μου, ο τρόπος που μπήκαν στο παιχνίδι και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος, έπρεπε να μείνουμε ψύχραιμοι. Χρειάζονταν επαφές με την μπάλα και οργανωμένο παιχνίδι για να δημιουργήσουμε φάσεις, αλλά και να μη δώσουμε περιθώρια στον Αστέρα να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ένα διάστημα χάθηκε ο έλεγχος και ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τις αλλαγές. Μπήκαν σοβαρά με σεβασμό απέναντι στην ομάδα μας και τον αντίπαλο οι παίκτες, με ικανοποιεί η εικόνα και ήμασταν αρκετά καλοί».

Για τον Αράο και την προοπτική να παίξει στόπερ: «Ο Αράο ήταν η τελευταία μεταγραφή μας. Το πρόβλημα με τις μεταγραφές που έρχονται λίγο αργότερα είναι ότι δεν γνωρίζουν εύκολα τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι σοβαρός και έχει την ικανότητα να παίξει ως ανασταλτικός μέσος, διαβάζει το παιχνίδι και είναι έξυπνος, επομένως ίσως μπορέσει να μας βοηθήσει και στη θέση του στόπερ. Μας ικανοποιεί πολύ η εμφάνιση του Αράο και στις δύο θέσεις».

Αν είναι στο πλάνο να προωθηθούν παιδιά από τις Ακαδημίες λόγω των τραυματισμών στο κέντρο άμυνας: «Έχουμε δύο τρία παιδιά στη συγκεκριμένη θέση, όπως ο Προδρομίτης και ο Φικάι, που παίζουν στη δεύτερη ομάδα και έχουν καλές προοπτικές σαν ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν κι άλλοι, ο Πιτσώτης, ο Κάτρης, που παίζουν είτε στη β’ ομάδα είτε στην Κ19. Σαν Παναθηναϊκός σίγουρα θα προσπαθήσουμε όσο μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο βάση της σημασίας των παιχνιδιών που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που δείχνουν και είναι στα πλάνα μας κάποιοι από αυτούς να είναι σύντομα πολύ περισσότερο μαζί μας γιατί έχουν ποιότητα και διάθεση».

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News