Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Panathinaikos στο Κόζιτσε.

Μέσα σε μια εβδομάδα μετά το τελευταίο φιλικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο ο Γιοβάνοβιτς διόρθωσε πράγματα, αλλά ήταν φανερό πως κράτησε και αρκετά στοιχεία στο μανίκι του για τους επίσημους αγώνες. Οι «πράσινοι» υπερίσχυσαν και στο θέμα ποιότητας και στο τακτικό κομμάτι των Ουκρανών.

Όμιλοι Europa League – τουλάχιστον, «μάχες» με τη Μαρσέιγ, έσοδα 15+ εκατ. ευρώ, βελτίωση της ευρωπαϊκής θέσης… για όλα αυτά, ας υπάρξει η απαιτούμενη υπομονή, διότι υπάρχει και μια ρεβάνς στην Αθήνα και το γκολ των Ουκρανών διατήρησε κάποιο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Σταθερός ο Ιταλός γκολκίπερ. Θα κράταγε το πρώτο του «μηδέν» στην εστία στην Ευρώπη, αλλά δέχθηκε γκολ στο 90′ όπως με τη Σλάβια στη Λεωφόρο δίχως να φέρει ευθύνη στη φάση του τέρματος των Ουκρανών.

Γιάννης Κώτσιρας (7,5/10): Θετική εμφάνιση από τον Έλληνα μπακ, ο οποίος είχε σωστές επιλογές και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Μπαρτ Σένκεφελντ (-): Μπήκε με πάθος , αλλά «λύγισε» στο 20λεπτο από πρόβλημα που αντιμετώπισε. Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε – έστω και την τελευταία στιγμή – αντικαταστάτη.

Τιν Γεντβάι (8/10): Λύση έκτακτης ανάγκης ο Γεντβάι, επί της ουσίας έβγαλε ένα ολόκληρο παιχνίδι με τα «πράσινα» και η απόδοσή του ήταν ικανοποιητική, δεδομένου ότι ήταν και ο τελευταίος παίκτης που εντάχθηκε στην ομάδα.

Χορντούρ Μάγκνουσον (8,5/10): Κυριαρχική εμφάνιση από τον Ισλανδό στόπερ που «εξαφάνισε» τον… πολυδιαφημισμένο Ντόβμπικ.

Χουάνκαρ (10/10): Δύο ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι. Ο Ισπανός μπακ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στον Παναθηναϊκό και σε αυτό, συνέβαλε και ο ερχομός του Μλαντένοβιτς. Ο υγιής ανταγωνισμός στο εσωτερικό του Τριφυλλιού φέρνει αγωνιστικά «κέρδη»!

Ρούμπεν Πέρεθ (7,5/10): Ήταν τόσο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι που… ξέχασε το περιβραχιόνιο στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Ο καλός Πέρεθ είναι υπερ-απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό και σήμερα ο Ισπανός θύμισε τον καλό του εαυτό.

Τόνι Βιλένα (8/10): Θα «έπιανε» το άριστα, αν έβαζε το γκολ στην τελική πάσα του Σπόραρ. Ο Ολλανδός είναι άλλη κλάση στο κέντρο, η αναβάθμιση στο «8» έγινε αισθητή από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Από την αντίληψη και το πρέσινγκ του Βιλένα ο Παναθηναϊκός θα βρει αρκετές ευκαιρίες για γκολ τη φετινή χρονιά.

Φιλίπ Τζούρισιτς (9/10): Ο Σέρβος μέσος έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο του Τριφυλλιού. «Αέρινος» με τρομερές επαφές στην μπάλα και… σουτ που «τορπιλίζουν» τα αντίπαλα δίχτυα. Ένα από αυτά, δοκίμασε… πέφτοντας (!) ο Τζούρισιτς και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης.

Μπερνάρ Ντουάρτε (7/10): Συνυπήρξε στην ίδια 11άδα με τον Τζούρισιτς. Συμμετείχε στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς από δική του μπαλιά ο Χουάνκαρ έκανε το «οσκαρικό» τούνελ και σκόραρε ο Σπόραρ. Δεν έκανε το κάτι παραπάνω, αλλά η εμφάνισή του έχει θετικό πρόσημο.

Σεμπαστιάν Παλάσιος (7/10): Ο «Τούκου» δεν φάνηκε απειλητικός, ωστόσο, έτρεξε αρκετά και δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην Ντνίπρο στην πρώτη φάση ανάπτυξης του παιχνιδιού της.

Άντραζ Σπόραρ (8,5/10): Ο Παναθηναϊκός έχει… σέντερ φορ! Ο Σλοβένος χρώσταγε… το γκολ από τη Σλάβια, το έβαλε στην πρώτη φάση με την Ντνίπρο. Στο β’ μέρος έκανε εξαιρετική προσπάθεια και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Βιλένα που δεν έπιασε γεμάτα το σουτ.

Μπένιαμιν Βέρμπιτς (6/10): Αρχίζει και… μπαίνει στο κλίμα ο Βέρμπιτς. Στη φάση του 1-3 στάθηκε άτυχος και δεν κατόρθωσε να απομακρύνει τη μπάλα, πιθανώς και να αιφνιδιάστηκε σε αυτήν την καραμπόλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Φώτης Ιωαννίδης (8/10): Ο Φωτάρας έγινε… Ευρωπαίος με το πρώτο του τέρμα εκτός συνόρων με χτύπημα από την άσπρη βούλα.

Ένις Τσόκαϊ (7/10): Ο Τσοκάι είναι αρκετά ανεβασμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Έκανε καλή προετοιμασία και στο διάστημα της παρουσίας του στον αγώνα, οι «πράσινοι» βρήκαν δύο γκολ.

Ντανιέλ Μαντσίνι (-): Δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News