Κριτική Παναθηναϊκός-Μπερ Σεβά 1-1: Ο MVP ο Λοντιγκίν, ο απογοητευτικός Σπόραρ και το «καμπανάκι»

Κριτική Παναθηναϊκός-Μπερ Σεβά 1-1: Ο MVP ο Λοντιγκίν, ο απογοητευτικός Σπόραρ και το «καμπανάκι»

O Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και το έκτο φιλικό παιχνίδι στη φετινή προετοιμασία, φέρνοντας 1-1 με την Χαποέλ Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο και το newspao.gr καταγράφει την απόδοση των “πράσινων” παικτών.

Αυτοί που ξεκίνησαν:

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ξεκίνησε και αποτέλεσε τον αδιαμφισβήτητο MVP της ομάδα στο σημερινό παιχνίδι, έχοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις και έναν σημαντικό αριθμό καίριων επεμβάσεων. Από αυτούς που ξεκίνησαν βασικοί, ο Μάγκνουσον έμοιαζε ο μόνος προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, με τους Σιδερά, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα και Πέρεθ να είναι κακοί ανασταλτικά. Από τον Πέρεθ ξεκίνησε το 1-0 του “τριφυλλιού”, ενώ ο Μλαντένοβιτς (που είχε και την ασίστ στο 1-0) ήταν θετικός επιθετικά. Τίποτα ιδιαίτερο και από τους έτερους χαφ, Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ στο σημερινό παιχνίδι. Θετικό δείγμα γραφής από τον Βέρμπιτς, που είχε διάθεση και σκόραρε στο παιχνίδι, ενώ εκτός κλίματος και με κακή εμφάνιση -συνολικά- ήταν για άλλο ένα παιχνίδι οι Παλάσιος και Σπόραρ.

Αυτοί που μπήκαν στο δεύτερο μέρος:

Ξεκινάμε από αυτούς που ξεχώρισαν. Αρχικά, άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε ο νεαρός Φικάι, που έδειξε ότι πρέπει να καθιερωθεί ως 5η λύση στα στόπερ για φέτος. Αρκετή διάθεση και πρωτοβουλίες ο Αϊτόρ, που δείχνει να επανέρχεται σταδιακά, ενώ και ο Ζέκα έδειξε πως μπορεί να προσφέρει βοήθειες από τον πάγκο. Καλή εμφάνιση και από τον Βαγιαννίδη, που έβγαλε ενεργεία και είχε και δοκάρι, ενώ ο Γερεμέγιεφ, αν και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, έγινε αισθητός στην άμυνα της Χαποέλ και δημιούργησε καταστάσεις για τους συμπαίκτες τους (highlight μία πανέμορφη λόμπα – πάσα στον Τζούρισιτς). Ισορροπημένη εμφάνιση από τον Χουάνκαρ, ενώ ο Τζούρισιτς είχε και αυτός τις “εκλάμψεις” του.

Απαρατήρητοι πέρασαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, οι Μπρινιόλι, Κάτρης, Τσόκαι, Μαντσίνι.

Σύνοψη:

Σε ένα ματς που θύμισε αρκετά τον Παναθηναϊκό του δεύτερου γύρου, οι “πράσινοι” έδειξαν την ανάγκη που υπάρχει να προσαρμοστούν όσο πιο άμεσα γίνεται οι Αϊτόρ (λ.τ.), Βιλένα, Τζούρισιτς στο παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, είδαμε πόσο απαραίτητη ήταν η απόκτηση ενός τρίτου ισάξιου στόπερ των Σένκεφελντ & Μάγκνουσον, καθώς το κενό του Ολλανδού έκανε “μπαμ”. Σε καλύτερο φεγγάρι από τον Σπόραρ, ο Γερεμέγιεφ, ενώ κρίνεται επιτακτική η απόκτηση βασικού 6αριού και δεξιού μπακ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News