Παναθηναϊκός-Προετοιμασία: Οι οκτώ που ξεχώρισαν, οι πέντε απογοητεύσεις και οι υπόλοιποι!

Παναθηναϊκός: Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία και το newspao.gr καταγράφει τους παίκτες που ξεχώρισαν, αυτούς που απογοήτευσαν και αυτούς που… έρχονται!

Αυτοί που ξεχώρισαν:

Αϊτόρ: Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τον Ισπανό, ο οποίος δείχνει να βρίσκει πολύ γρήγορα τα πατήματά του και μόλις φύγει ο, φυσιολογικός, φόβος που υπάρχει αυτή την στιγμή, θα αρχίσει να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο πλησιάζοντας τα δικά του στάνταρ.

Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ: Ο Σουηδός φορ δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής στην ομάδα ως τρίτος φορ. Πραγματοποίησε εξαιρετική προετοιμασία, με 2 γκολ, συμμετοχή στο παιχνίδι και παιχνίδι με πλάτη, ενώ έβγαλε και μπόλικη διάθεση. Χωρίς υπερβολή, αυτή την στιγμή δείχνει να είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ του ρόστερ.

Γιούρι Λοντίγκιν: Μπορεί να “ψάχνεται” να αποχωρήσει, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία του “τριφυλλιού”, εμφανώς αδυνατισμένος (επίσης) και έτοιμος να βάλει δύσκολα στον Μπρινιόλι όποτε χρειαστεί.

Έλτον Φικάι: Πολύ καλή προετοιμασία από τον Αλβανό σέντερ μπακ, ο οποίος αποτέλεσε την μεγάλη αποκάλυψη της προετοιμασίας από τα “πιτσιρίκια”. Αξίζει την παραμονή στην ομάδα ως 4ο5η λύση σε μία αρκετά απαιτητική και γεμάτη σεζόν, ειδικότερα αν η ομάδα κάνει το καθήκον της και μπει στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Πολύ θετική προετοιμασία και από τον νεαρό χαφ, ο οποίος φάνηκε εμφανώς πιο έτοιμος (σωματικά & ψυχολογικά) σε σχέση με τις προηγούμενες “πράσινες” προετοιμασίες. Step up στο επιθετικό του παιχνίδι, μειωμένα τα “θεματάκια” ανασταλτικά, που όμως συνεχίζουν να υπάρχουν. Ίσως του ταιριάζει καλύτερα η θέση του εξτρέμ.

Φίλιπ Τζούρισιτς: Εξαιρετική εικόνα από τον Σέρβο διεθνή, ο οποίος πιστοποίησε από τα φιλικά την εξαιρετική τεχνική κατάρτισή του, τη διάθεση του να παίξει άμεσο και κάθετο ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει έτσι θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της επερχόμενης σεζόν.

Μπερνάρ: Ανεβασμένος και ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δείχνει να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Μοίρασε ασίστ, έφτιαξε περισσότερο παιχνίδι σε σχέση με την περσινή σεζόν, με ζήτημα να παραμένει η διάρκεια.

Δημήτρης Καλοσκάμης: Ο δεύτερος “πιτσιρικάς” που ξεχώρισε στη φετινή προετοιμασία. Παρά τον, όχι πάρα πολύ, χρόνο που πήρε, ο μικρός κατάφερε να δείξει δείγματα της ποιότητας του, σκοράροντας μάλιστα και δύο φορές. Αν δουλευτεί σωστά θα μπορέσει να αποτελέσει “σταθερά” για το “τριφύλλι” στο μέλλον.

Οι απογοητεύσεις:

Άντραζ Σπόραρ: Βαρύς, με κακές τοποθετήσεις, κακά τελειώματα και μηδέν γκολ στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ο (θεωρητικά) βασικός φορ της ομάδας, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Κακή προετοιμασία και από τον Αργεντίνο εξτρέμ, ο οποίος έμοιαζε βαρύς και με λίγα παραπανίσια κιλά (λιγότερα παραπανίσια από πέρσι πάντως). Σε πολλές στιγμές έδειχνε να παίζει για τον εαυτό του και όχι για την ομάδα, έστω και σε φιλικά παιχνίδια.

Ντάνιελ Μαντσίνι: Αρνητικός στην προετοιμασία και ο Μαντσίνι, με τον πρώην παίκτη του Άρη να είναι και αυτός αρκετά βαρύς, με αρκετά ανασταλτικά και τακτικά προβλήματα, ενώ παράλληλα έχασε και αρκετά ανεπανάληπτα τετ-α-τετ κατά τη διάρκεια των φιλικών.

Ρούμπεν Πέρεθ: Βαρύς, αργός και νευρικός ο 34χρονος χαφ, ο οποίος με την εικόνα του στην προετοιμασία έδειξε πως είναι μονόδρομος η απόκτηση βασικού 6αριού. Θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα ως αλλαγή, αλλά και με λιγότερα 90λεπτα.

Γιάννης Κώτσιρας: Έχασε κατά κράτος τη “μάχη” του δεξιού μπακ από τον Βαγιαννίδη και δεν κατάφερε να δείξει κάτι διαφορετικό από όσα είδαμε πέρσι στην προετοιμασία. Highlight της καριέρας του στον Παναθηναϊκό παραμένει η περίοδος Φλεβάρη – Μάη του 2022, ενώ και η επικείμενη απόκτηση δεξιού μπακ θα βάλει δύσκολα στον Έλληνα αμυντικό.

Οι υπόλοιποι:

Στα γνωστά τους στάνταρ κινήθηκαν αρκετοί από τους περσινούς βασικούς (Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Τσέριν, Χουάνκαρ), ενώ κάποια θετικά δείγματα έδειξαν και οι Μλαντένοβιτς, Σιδερας, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ και Ζέκα, δείχνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν κομμάτια του ροτέισον. Φυσικά, οι μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχουν για τον Βέρμπιτς, από τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει ολικό comeback.

Ο τραυματισμός του Ιωαννίδη δεν μας άφησε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο σίγουρα είναι πιο “στεγνός” και πιο φιτ από κάθε άλλη φορά.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο (αλλά και κάτι “τρανταχτά αρνητικό”) πέρασε η προετοιμασία για τους Τσόκαι, Καμπετσή, που ίσως θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσουν (ο Τσοκάι ως δανεικός, ειδικότερα αν αποκτηθεί “6άρι”) και να βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί παραπάνω ο Μπιλάλ, που σκόραρε και στο πρώτο φιλικό, ενώ σημαντική είναι η επάνοδος των Τρουιγιέ, Φρόκου, που δείχνουν να ξεπέρασαν τους σοβαρούς τραυματισμούς τους και είναι επίσης, μάλλον, καλύτερο να πάρουν κάπου χρόνο συμμετοχής ως δανεικοί.

Δεν μπορούν να κριθούν οι Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Κάτρης, Γκάνεα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News