Βέρμπιτς: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό»

Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του την φετινή κακή σεζόν που έκανε.

Ο Σλοβένος εξτρέμ του Τριφυλλιού παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη σλοβενική εφημερίδα «Ekipa SN» και μίλησε τόσο για την φετινή κακή χρονιά του όσο και για τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Παραμένει δύσκολο να μιλάς για τα προσωπικά προβλήματα σου;

«Ποτέ δεν νιώθω άνετα να μιλάω για αυτό, προφανώς. Σπάνια σχολιάζω το ζήτημα, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα ήταν ασέβεια προς τον γιο μου.

Αυτά τα πράγματα δεν τον ενδιαφέρον καθόλου, δεν είναι υπεύθυνος με κανένα τρόπο, οπότε δεν θέλω να τον επιβαρύνω περισσότερο. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο για μένα.

Ως επαγγελματίας αθλητής, αφιερώνω πολλές ώρες στην προπόνηση, στην προετοιμασία του σώματος μου, να παλεύω ανάμεσα σε αυτό και στα προβλήματα της προσωπικής ζωής μου είναι μία μεγάλη πρόκληση.

Επιμένω να σκέφτομαι θετικά και να μαθαίνω από τα μαθήματα μου, αλλά ταυτόχρονα να μην κοιτάζω το παρελθόν. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις τέτοιου είδους προβλήματα».

-Με την κατάσταση με την πρώην σύζυγο σου να έχει εξομαλυνθεί, είναι πιο εύκολο για σένα να προχωρήσεις;

«Είναι. Αναμφίβολα, γίνεται πιο εύκολο με τον καιρό. Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος στην αρχή, μετά τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση μου. Το πιο σημαντικό είναι πως ο γιος μου είναι καλά, όλα είναι όπως θα έπρεπε. Όλα τα υπόλοιπα έχουν διευθετηθεί ή θα διευθετηθούν σε μεγάλο βαθμό. Είναι πιο εύκολο τώρα».

-Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σου, σε βοήθησε που είχες στον Παναθηναϊκό δύο Σλοβένους συμπαίκτες; Νιώθεις υποστήριξη από την ομάδα σου ή εδώ από την ομοσπονδία;

«Σαφώς έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολο. Για τον Σπόραρ και τον Τσέριν, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως είναι πιο εύκολο όταν μπορείς να στηριχτείς σε συμπατριώτες και συμπαίκτες σου σε μία ξένη χώρα, ειδικά όταν είναι φίλοι σου. Με βοήθησαν πολύ, μου αφιέρωσαν αρκετό χρόνο.

Σε στιγμές όπως αυτή, διαπιστώνεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλούς φίλους. Ο Παναθηναϊκός και η ομοσπονδία έπαιξαν τον ρόλο, με βοήθησαν. Συζήτησα με τον ομοσπονδιακό προπονητή και μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Είμαι ευγνώμων σε όλους, ειλικρινά». 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News