Αποκάλυψη για Λινγκρ: «Είναι ενθουσιασμένος με τον Παναθηναϊκό»

Παναθηναϊκός: Στα σκαριά πρόταση 3 εκατ. ευρώ για Λινγκρ!

Ο μέντορας του Όντρεϊ Λινγκρ, Φράντισεκ Στράκα μίλησε στην ιστοσελίδα sdna.gr, αποκαλύπτοντας την επιθυμία του να μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό.

«Όταν ήρθε στην Κάρβινα, ήταν ένας νέος ποδοσφαιριστής με μεγάλες δυνατότητες. Είδα ένα έξυπνο παιδί με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Κατά κάποιο τρόπο όμως ήμουν απογοητευμένος επειδή ο σύλλογος ήθελε να πουλήσει τον Λινγκρ σε άλλη ομάδα.

Χρειάστηκε να μιλήσω με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της Κάρβινα λέγοντας τους πως αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Τόνισα πως πρέπει να μείνει εδώ ο Λινγκρ επειδή έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Το άξιζε.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό χαρακτήρα με μεγάλη καρδιά. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για έναν δρομέα, τρέχει συνεχώς».

Ο Τσέχος προπονητής αναφέρθηκε στις θέσης που μπορεί να αποδώσει ο 24χρονος μεσοεπιθετικός.

«Νομίζω είναι μια καλή στιγμή για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα για κάθε προπονητή. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή μπορεί να παίξει στο κέντρο σε οποιοδήποτε σύστημα, είτε παίζεις 4-3-3 ή 3-5-2.

Επίσης μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον στράικερ, 10άρι, ή και από τα άκρα. Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκο, πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα, για τον οποίο τρέφω σεβασμό».

Ο Στράκα αποκάλυψε πως ο Λινγκρ είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας τον σεβασμό του στους «πράσινους».

«Ήδη έχει κάνει κάνει μεγάλη πρόοδο, αλλά πιστεύω πως έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Το όνομα του ακούγεται συνεχώς για τον Παναθηναϊκό, στις εφημερίδες και γνωρίζω πως είναι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική.

Είναι σημαντικό αυτό. Δεν είναι όπως άλλοι παίκτες που εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το επόμενο βήμα της καριέρας τους. Ο Λινγκρ είναι πολύ ενθουσιασμένος με την πιθανότητα να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ελλάδα και όλοι στην Τσεχία αυτή τη στιγμή μιλούν γι’ αυτό.

Ακόμα και ο προπονητής της Σλάβια, ο Τρπισόφσκι σε περίπτωση που δεν θέλει να συνεχίσει στον σύλλογο, τον αφήνει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω πως υπάρχει ένα θέμα με το οικονομικό, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες για την μεταγραφή. Εάν τελικά συμβεί αυτό θα τον συγχαρώ για την επιλογή του».

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Τσεχίας χαρακτήρισε τον Λινγκρ ως «μαχητή», ενώ σημείωσε πως ποτέ δεν φοβήθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

«Αυτό το παιδί είναι μεγάλος μαχητής. Δεν είναι όπως άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορεί να φοβηθούν. Του αρέσει να παίζει ένας εναντίον ενός. Είναι σημαντικός γιατί μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε σχηματισμό.

Σε 4-3-3, με σύστημα με δύο στράικερς, στα άκρα, στον άξονα, ακόμη και στην άμυνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος μαζί του στην Κάρβινα. Πήγε μπροστά, συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό στη Σλάβια. Έγινε καλύτερος παίκτης και πλέον αγωνίζεται και στην εθνική ομάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News