Γιοβάνοβιτς: «Γι'αυτό έβαλα μαζί Φώτη-Σπόραρ», η ατάκα για την κόκκινη

Γιοβάνοβιτς: «Γι'αυτό έβαλα μαζί Φώτη-Σπόραρ», η ατάκα για την κόκκινη

Διαβάστε παρακάτω όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη τύπου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Λόγω της κατάστασης επιλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Μετά το γκολ μπορούσαμε να μην δώσουμε τόσο πολύ χώρο και ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει. Σίγουρα όταν έχεις απώλεια κατοχής υπάρχει εκνευρισμός. Δεν κινδυνεύαμε αλλά και όταν είχαμε κατοχή δεν μπρούσαμε να εκμεταλλευτούμε την επίθεση.

Ηταν ένα παιχνίδι που έτσι όπως εξελίχθηκε αν ήμασταν λίγο πιο ήρεμοι στην κατοχή θα είχαμε περισσότερους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αρκετές και καλές φάσεις, δεν καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ. Μείναμε και 10, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Οι παίκτες μου και με δέκα παίκτες προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ μας.

Μέσα σε τέσσερις μέρες πρέπει να ξεκουραστούμε και σκεφτούμε το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Γενικά δεν είχαμε την ευακιρία να διαχειριστούμε αλλιώς τα παιχνίδια. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Αυτό που μας πιέχει πάρα πολύ ειναι τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας από την αρχή της χρονιάς να τους κάνουμε χαρούμενους.

Δεν χρησιμοποιούσαμε στην αρχή μαζί Ιωαννίδη-Σπόραρ, αλλά αυτό το κάναμε συνήθως στο τέλος. Είχαμε πολλά προβλήματα μετά το ματς με την ΑΕΚ, χάσαμε τους μέσους, αρκετοί δεν έκαναν προπονήσεις μέχρι σήμερα.

Είμαστε μια ομάδα που στα προηγούμενα ματς δεν κάναμε πολλές φάσεις και αυτός ήτα ο λόγος που σήμερα προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Και ο Φώτης και Σπόραρ βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις.

Δεν μας χρειαζόταν αυτή η κόκκινη κάρτα. Δεν μπορώ να κρίνω αυστηρά τον παίκτη, ήταν μια στιγμή που είχαμε τη μπάλα. Είναι στιγμές που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο…

Δεν μπορώ εγώ σαν προπονητής του ΠΑΟ ότι θα πω στους παίκτες δώστε χώρο. Απλά με βάση το σχήμα μας, ο ΠΑΟκ μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην κάλυψη του χώρου, στο δεύτερο ήμασταν πιο καλοί, ωστόσο η κούραση ήταν εμφανής».

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News