Παναθηναϊκός: Το σκάουτινγκ και η διδακτική περίπτωση Λεβαντόφσκι
Χαζεύοντας το αρχείο μας πέσαμε σε μια συνέντευξη του Γιάτσεκ Γκμοχ δέκα χρόνια πριν που δήλωνε πόσο εύκολα θα μπορούσε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Ο Πολωνός είχε προτείνει τον μεγάλο γκολτζή στους πολυμετοχικούς, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Πόσο στοίχισε ο παικταράς στην Μπορούσια Ντόρτμουντ;
Το 2010 λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ, χρήματα λιγότερα από όσα έδωσε ο Παναθηναϊκός για τον Σισέ και ο Ολυμπιακός για τον Ριέρα.
Θα μπορούσε να ρθει στην Ελλάδα; Φυσικά, αλλά όχι όταν τον απέκτησε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.
Οταν οι Γερμανοί ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν ήταν ήδη στην πατρίδα φίρμα: πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ με τη Λεχ Πόζναν -έτοιμος για άλμα καριέρας.
Πότε θα μπορούσε μια ελληνική ομάδα να τον αποκτήσει; Στα 20 του, δηλαδή το 2009, πριν από τη Λεχ Πόζναν κι όταν ακόμα έπαιζε στη Ζνιχ Προυσκόφ.
Αυτό γίνεται όταν έχεις οργανωμένο σκάουτινγκ, άκρες, στελέχη σε κατάλληλα πόστα και φυσικά είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις με παιδιά από πρωταθλήματα που δεν κάνουν τον οπαδό να φαντασιώνεται μεγαλεία.
Εδώ ακόμα ψάχνουμε το μεγάλο όνομα που θα στείλει λαό στο αεροδρόμιο, χωρίς πάντως, ο Γιοβάνοβιτς να είναι αυτής της λογικής. Ευτυχώς!
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα - Ποιος πήρε τη θέση του Ουναΐ
- Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα ο Σαλάχ-Εντίν
- Παναθηναϊκός: Νέο πρόβλημα με Κρίστιανσεν
- Το... μαρτύριο του Παναθηναϊκού χωρίς Ουναΐ - Τα ματς που χάνει ο Μαροκινός!
- Παναθηναϊκός: Στο βάθος έκπληξη! Ο παίκτης που μπορεί να γίνει ο «αντι-Ουναΐ»