Ήρθε στον Παναθηναϊκό την ιδανική στιγμή!

Παραδόξως ο Γιοβάνοβιτς δείχνει άνετος με την κατάσταση... (vid)

Έχουν αναλυθεί πολλές φορές τα χαρίσματα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

Ο κόουτς άργησε να κάνει το κοινό να τον εκτιμήσει αλλά σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στον οργανισμό.

Πάμε λοιπόν να υποκλιθούμε για μια ακόμα φορά στην καπατσοσύνη του: Θυμάστε τι γινόταν πέρσι όταν η μια ήττα διαδεχόταν την άλλη;

Οι πιο πολλοί έλεγαν πως ο Σέρβος δεν έχει το παράστημα να ηγηθεί. Παρότι ξέρουμε ειδικά στον Παναθηναϊκό πως το βιογραφικό των προπονητών δεν λέει πάντα την αλήθεια.

Πριν (κατα)κρίνουμε τον Γιοβάνοβιτς με απλοϊκότητες τύπου «μέχρι τώρα δούλευε στην Κύπρο και στα Εμιράτα», ας δούμε τι μπορεί να πετύχει: για τους κόουτς πιο πολύ κι από το βιογραφικό μετράνε οι ιδέες, η όρεξη, η ικανότητα στη δημιουργία ομάδας, η προπόνηση χάρη στην οποία κερδίζουν τους παίκτες.

Στον σύλλογο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απέτυχαν ο Ίβιτς, ο Οσιμ κι ο Μουνιόθ με τα τεράστια βιογραφικά.

Πέτυχε ο Σουμ, ο Ρότσα, ο Αναστασίου, κάποτε ο Πάκερτ. Το τριφύλλι έπρεπε να γίνει πιο κυνικό κι ανθεκτικό φέτος μετά από χρόνια στην αφάνεια.

Μια τέτοια ομάδα, σκληρή και δυσκολοκατάβλητη, μπορεί να τη φτιάξει ευκολότερα κάποιος με πείρα από πρωταθλήματα όπως η Κύπρος παρά κάποιος συνηθισμένος να κάνει πρωταθλητισμό και να βασίζει τις ομάδες του σε παίκτες εκατομμυρίων.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News