Χελάκης: «Να επέμβει η κυβέρνηση - Τι θα συμβεί αν η διαιτησία...»

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης σχολιάζει τη χθεσινή σύσκεψη για τη διαιτησία και στέκεται στις επόμενες αγωνιστικές.

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Αναλυτικά όσα γράφει στη Sportday:

Όλοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στις επόμενες αγωνιστικές αν οι διαιτητές εξακολουθούν να είναι όπως και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Ποιος θα συγκρατήσει τους μαινόμενους οπαδούς όταν αυτό δεν είναι σε θέση να το κάνουν οι διοικήσεις των ομάδων τους;

Σε ένα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα απ’΄την τραγωδία στα Τέμπη, με την οργή να περισσεύει, δεν θέλει και πολύ να γίνουν οι εξέδρες των γηπέδων πεδία βολής ανάμεσα σε οπαδούς.

Το “θα χυθεί αίμα” του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι είναι μία απίθανη υπόθεση. Κι επειδή η αυτοσυγκράτηση δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει όσους κινούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η συντεταγμένη πολιτεία είναι εκείνη απ’ την οποία έχουμε απαιτήσεις. Τα ευχολόγια του κ.Αυγενάκη με αφορμή τη σύσκεψη είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αντί να παριστάνει η κυβέρνηση τον… τροχονόμο στα διασταυρούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στο ποδόσφαιρο, οφείλει να επέμβει, αφού έχει διαπιστώσει πως η ΕΠΟ όχι μόνο δεν μπορεί να το κάνει, αλλά συνιστά μέρος του προβλήματος. Κι ας μην ακούσουμε δικαιολογίες ότι τάχα δεν μπορεί να παρέμβει.

Μέχρι κι ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ όταν μας διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνησή του θα βάλει τάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr