Αλαφούζος: Το παρασκήνιο από τη συνάντηση - Η πρόταση και η μη ένταση

Παναθηναϊκός: Γι' αυτό αποχώρησε ο Αλαφούζος - Δείτε εικόνες

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των 6 ομάδων, ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε να έρθουν καλύτεροι διαιτητές.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές χαμηλού επιπέδου «τύπου Νταμπάνοβιτς» (διαιτητής του αγώνα της πρεμιέρας των play off με την ΑΕΚ) και τόνισε στον Στιβ Μπένετ, πως είναι δική του υποχρέωση να να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Επισήμανε επίσης πως είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, προσθετοντας πως ακόμη και σ’ αυτή τη συνθήκη είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να εγγυηθεί ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ’ την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές επιπέδου… Νταμπάνοβιτς, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα επιπέδου UEFA Category One, με τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν και να σφυρίξουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Σε αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, με τη αυστηρή προϋπόθεση πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των play off, συμπληρώνοντας πως και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ’ αυτό.

Ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο, να υπάρξει ισονομία σ’ όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης των play off και play out. Μετά την αποχώρησή του απ’ την αίσθουσα συσκέψεων, παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσωπώντας τους «πράσινους» στην όλη διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος των «πρασίνων» κράτησε χαμηλούς τόνους στη συζήτηση, απέφυγε να εμπλακεί στις στιγμές έντασης και ήταν ο πρώτος που αποχώρησε, έχοντας μία πολύ σημαντική υποχρέωση.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News