Ζουέλα: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα λόγω Γιοβάνοβιτς» - Η αποκάλυψη για Αλεξανδρόπουλο

Ζουέλα: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα λόγω Γιοβάνοβιτς» - Η αποκάλυψη για Αλεξανδρόπουλο

Ο παλαίμαχος παίκτης Φρανσίσκο Ζουέλα μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα και αποθέωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως το μοναδικό πρωτάθλημα το διάστημα της καριέρας μου στην Ευρώπη, το κέρδισα με προπονητή τον Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2012-13…» τόνισε αρχικά ο Ζουέλα και πρόσθεσε:

«Πρόκειταιγια έναν τεχνικό που γνωρίζει από πρωταθλητισμό κι έχει προπονητικό…dna πρωταθλητή.

Ο τρόπος που μιλάει στους παίκτες πριν από τα μεγάλα και κρίσιμα ματς στο κυνήγι του πρωταθλήματος είναι απόλυτος. Αυτό που περνάει στον παίκτη είναι ξεκάθαρο: ΄ήρθες εδώ για να πάρεις το πρωτάθλημα΄.

Είναιτρομερά ήρεμος πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια. Δεν αγχώνει τους ποδοσφαιριστές και δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια.

Θυμάμαι πως εκείνη την περίοδο που ήμασταν μαζί στον ΑΠΟΕΛ, να μας λέει λίγο πριν από τη σέντρα… ΄ τώρα είναι η δική σας ώρα να μπείτε μέσα και να αποδείξετε πως είστε οι καλύτεροι΄».

– Για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος στη Super League και την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου:

«Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων προπονητών των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο, διότι έχει πάρει ως κόουτς περισσότερα πρωταθλήματα στην καριέρα του, έχει παίξει μπάλα στην Ελλάδα και ξέρει καλύτερα την ελληνική νοοτροπία.

Σέβομαι απεριόριστα τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκα, ωστόσο θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει μείνει 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα κι είναι λογικό να το θέλει περισσότερο απ΄όλους τους άλλους».

– Για το μέλλον του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας:

«Δεν τοβλέπω να μένει στην Σπόρτινγκ μετά το καλοκαίρι. Δεν φταίει αυτός. Η διαφορά του πορτογαλικού με το ελληνικό πρωτάθλημα σε επίπεδο κορυφαίων ομάδων είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει πολλά προσόντα δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά για να παίξει και να καθιερωθεί άμεσα στην Σπόρτινγκ.

Νομίζω πως το καλύτερο για όλους θα ήταν να πάει σε μια ομάδα ως δανεικός προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ και να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News