Παναθηναϊκός: Γράφει ιστορία ο Σένκεφελντ!

Παναθηναϊκός: «Η ανανέωση - Το κλειδί για την αλλαγή του status του»

O Μπαρτ Σένκεφελντ βρήκε την ποδοσφαιρική Ιθάκη του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολλανδός στόπερ έχει αλλάξει αρκετούς Συλλόγους στη καριέρα του καθώς πουθενά δεν δέθηκε και δεν εγκλιματίστηκε όσο ήθελε.

Αυτό έγινε στο Τριφύλλι καθώς ο Ολλανδός ο οποίος αγωνίζεται ήδη 3 χρόνια με την πράσινη φανέλα.

Ακόμα, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Πράσινους για ακόμη 3 σεζόν πράγμα που δεν έχει ξανακάνει σε καμία άλλη ομάδα.

Επιπροσθέτως, ο κεντρικός αμυντικός αναμένεται να σπάσει ένα ρεκόρ την επόμενη αγωνιστική στον αγώνα με τον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, θα μπει σε ένα πολυ κλειστό κλαμπ: αυτό των παικτών που μετρούν 100 και πλέον παιχνίδια με τη φανέλα του «τριφυλλιού» μόνο στο πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 14 ξένοι του Παναθηναϊκού έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα κι ο Σένκεφελντ ετοιμάζεται να γίνει ο 15ος με αντίστοιχη επίδοση.

Γεγονός σίγουρα όχι κι ό,τι πιο συνηθισμένο  απ’ τη στιγμή που άνοιξαν τα ποδοσφαιρικά σύνορα, οι παίκτες αλλάζουν πολύ εύκολα ομάδες.

Ο Σένκεφελντ όμως έχει «δέσει» πια στον Παναθηναϊκό, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην τόσο γεμάτη καριέρα του.

Ο Ολλανδός στόπερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 22ας Σεπτεμβρίου 2019 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-1).

Ο Σένκεφελντ έγραψε -σε κανονικές περιόδους και πλέι οφ- 29 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό (2019-20), 27 ματς (με ένα γκολ) την περίοδο 2020-21, 22 αγώνες (με δύο γκολ) πέρυσι και 21 παιχνίδια φέτος.

Οι ξένοι με 100+ αγώνες στον Παναθηναϊκό:

Βαζέχα 390
Βάντσικ 249
Ρότσα 226
Ζέκα 190*
Χένρικσεν 136
Μόρις 122
Σαριέγκι 118
Σιμάο 118
Γκαλίνοβιτς 117
Μακέντα 116
Μπεργκ 115
Αλβαρεζ 114
Κόλα 106
Βιγιαφάνιες 105
Σένκεφελντ 99

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News