Κλεϊνχέισλερ: «Απερίγραπτη η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού - Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Η εκτίμηση του Ιβάν στον Κλεϊνχέισλερ - Η θέση που τον προορίζει

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την μέχρι τώρα απόδοσή του με την πράσινη φανέλα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sportal:

Μετά τη μεταγραφή σου στην Αθήνα, προσβλήθηκες αρχικά από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια τραυματίστηκες ελαφρά, αλλά ήσουν στην ενδεκάδα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Πλησιάζεις όλο και περισσότερο τον εαυτό σου;

Ευτυχώς, ναι. Πράγματι, η αρχή ήταν λίγο άτυχη. Η φθινοπωρινή σεζόν στο Eszék τελείωσε στις 13 Νοεμβρίου, δεν έπαιξα ένα παιχνίδι για ενάμιση μήνα, το οποίο προφανώς δεν περνάει χωρίς ίχνος.

Ίσως αυτό να συνέβαλε στο γεγονός ότι είχα έναν ελαφρύ τραυματισμό και πριν από αυτό έπρεπε να χάσω λίγες μέρες λόγω του κορωνοϊού. Τώρα, όμως, έχω μαζευτεί όλο και περισσότερο, στόχος μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στην ομάδα.

Πόσο βοήθησε που έβαλες το πρώτο σου γκολ με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Φεβρουαρίου;

Διανοητικά, είχε μεγάλη σημασία, λίγα πράγματα μπορούν να σου δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσεις.

Ταυτόχρονα ένιωσα ότι έπρεπε ακόμα να συνηθίσω τον ρυθμό του ελληνικού πρωταθλήματος τόσο σε δύναμη όσο και σε ταχύτητα. Εδώ, οι μονομαχίες είναι πιο σκληρές, ο ρυθμός είναι υψηλότερος και πρέπει να παίρνεις αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα.

Στο κροατικό πρωτάθλημα είχα περισσότερη επικράτεια και περισσότερο χρόνο, αφού έλαβα την μπάλα, με πατούσαν λιγότερο.

Από την άλλη, στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνω την μπάλα και νιώθω ότι ήδη μου αναπνέουν στον λαιμό.

Αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, στην πραγματικότητα, η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας ωφελείται μόνο από την προετοιμασία μου σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα.

Πότε θα δουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ σε κορυφαία φόρμα;

Όσον αφορά τη δύναμη, νιώθω ότι είμαι περίπου στο ενενήντα τοις εκατό, αλλά ευτυχώς, η προσαρμογή ήταν εύκολη, οι συμπαίκτες μου με δέχτηκαν γρήγορα.

Πρέπει ακόμα να συνηθίσω τον ρυθμό και τον ρυθμό, αλλά κάνω πολλή επιπλέον δουλειά για να είμαι σε άριστη κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Μετά την προπόνηση, πηγαίνω συχνά στο γυμναστήριο – υπάρχουν δύο γυμναστές στο προσωπικό όλη την ώρα για να βοηθήσουν όσους θέλουν να κάνουν επιπλέον δουλειά – οπότε σίγουρα δεν εξαρτάται από εμένα.

Πώς είναι να πατάς στο γήπεδο μπροστά σε φανατικούς οπαδούς βδομάδα με την εβδομάδα;

Σε όλους σχεδόν τους εντός έδρας αγώνες μας περιμένουν σχεδόν γεμάτα σπίτια και η ατμόσφαιρα είναι απερίγραπτη.

Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο εύκολο να πάρει φωτιά, προφανώς δίνει κίνητρο σε κάθε ποδοσφαιριστή αν μπορεί να παίξει μπροστά σε κατάμεστη κερκίδα κάθε εβδομάδα.

Στο πιο πρόσφατο πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί.

Τα μέλη του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν στους εκτός έδρας αγώνες, αλλά περίπου είκοσι πέντε μέλη της ομάδας κατάφεραν με κάποιο τρόπο να βγάλουν εισιτήρια και να φτάσουν στον αγώνα του πρωταθλήματος. 

Αυτό φυσικά δεν άρεσε στους εγχώριους ωθητές, οπότε άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον με κροτίδες και κάποιου είδους ρουκέτες, τα καπνογόνες βόμβες που μπορείτε να φανταστείτε έσκασαν.

Σαν να μην ήμουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα…Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για δεκαπέντε λεπτά, μέχρι τότε περιμέναμε στα αποδυτήρια και το παιχνίδι συνεχίστηκε μόνο αφού έληξε το πρόβλημα. Ήταν αρκετά εκπληκτικό.

Έχετε συνηθίσει την καθημερινότητα στην Αθήνα;

Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε, η γυναίκα μου και εγώ ερωτευτήκαμε γρήγορα τη ζωή εδώ. Ο καιρός είναι καλός και σύμφωνα με τους ντόπιους το καλοκαίρι έχει ήδη μπει τον Απρίλιο.

Περπατάμε πολύ, η παραλία είναι κοντά και το ελληνικό φαγητό είναι θεϊκό, οπότε όλα είναι υπέροχα προς το παρόν.

Την επόμενη εβδομάδα όμως θα εμφανιστεί στο Τέλκι, η εθνική Ουγγαρίας θα παίξει πρώτα με την Εσθονία και στη συνέχεια με τη Βουλγαρία στον αγώνα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Puskás Arena.

Ο αγώνας με την Εσθονία είναι σημαντικός γιατί η τελευταία φορά που βρέθηκε η εθνική ομάδα ήταν τον Νοέμβριο, προφανώς βοηθάει αν υπάρξει μια πρώτη συνάντηση πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό προκριματικό.

Γενικά, είμαι αισιόδοξος, οι περισσότεροι παίκτες παίρνουν τακτικά ευκαιρίες στους συλλόγους τους, και τα προηγούμενα χρόνια έχουμε δείξει τι μπορεί να κάνει η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας αν ο καθένας δώσει το μέγιστο. 

Ο όμιλος δεν είναι εύκολος, προφανώς οι αντίπαλοι είναι φτιαγμένοι από εμάς, αλλά αν παίξουμε ποδόσφαιρο όπως κάναμε στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή στο League of Nations, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε.

Τώρα προετοιμάζεσαι και ως πατέρας για τους αγώνες του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ουγγαρίας. Πόσο σε έχει αλλάξει η γέννηση του παιδιού σας;

Από τη μια έχω γίνει πολύ πιο σοβαρός, από την άλλη νιώθω μεγαλύτερο κίνητρο σε αγώνες και προπονήσεις.

Σαν να μου έδωσε επιπλέον δύναμη η γέννηση του παιδιού μου. Ευτυχώς, κοιμάται αρκετά καλά, είναι ένα αρκετά ήρεμο παιδί, ανυπομονώ να πάω σπίτι μετά την προπόνηση και να είμαι μαζί του, οπότε τώρα όλα είναι πραγματικά παντού γύρω μας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News