Γιοβάνοβιτς: Η αποκάλυψη για Μάγκνουσον - Οι δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου

Γιοβάνοβιτς: Η αποκάλυψη για Μάγκνουσον - Οι δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου

Στην ετοιμότητα του Μάγκνουσον αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο τεχνικός των πρασίνων τόνισε ότι ο αμυντικός του Παναθηναϊκού έχει επιστρέψει στις προπονήσεις όμως θέλει λίγο χρόνο ακόμα ώστε να επανέλθει σε βαθμό ετοιμότητας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο:

Για το πόσο ανάγκη είχε αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός και τι του άρεσε περισσότερο σήμερα: «Σίγουρα η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ειδικά απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Μετά από αρκετό διάστημα κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, που με αφήνει ικανοποιημένο. Είχαμε ενέργεια, υπομονή, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν κάναμε τις φάσεις γκολ. Μας ικανοποιεί η νίκη. Είχαμε σωστή κυκλοφορία και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Στο κομμάτι της δημιουργίας ήμασταν καλύτεροι καθώς δημιουργήσαμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους».

Για αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έγιναν οι ευκαιρίες γκολ: «Σίγουρα όταν χάνεις κλασσικές ευκαιρίες δημιουργεί ένα προβληματισμό, κυρίως στην διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Σε όλα το ματς κάναμε φάσεις. Είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο. Πιστεύω πως όταν μια ομάδα μπορεί και δημιουργεί και επιμένει σε ένα τρόπο παιχνιδιού είναι σημαντικό. Δημιουργήσαμε πολύ καλές προϋποθέσεις και μας έλειπε η τελική προσπάθεια. Δεν βρίσκω πολλά αρνητικά από το σημερινό ματς».

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη και αν η ομάδα βρίσκει ξανά την αγωνιστική της φόρμα: «Ήταν μια περιόδος που είχαμε μια αρκετά μεγάλη διακύμανση στην απόδοσή μας και χάσαμε βαθμούς. Ήταν πολύ θετικό για την ψυχολογία μας το σημερινό. Κάθε απώλεια που είχαμε στο δεύτερο γύρο δημιουργούσε και θέμα στην ψυχολογία μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν επίδραση στην ομάδα. Μέσα από καλό παιχνίδι δημιουργείς συνθήκες για το επόμενο παιχνίδι. Οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον και η πίεση αυξάνεται. Για να ανταποκριθούμε πρέπει να είμαστε σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο».

Για το αν παίζει καλύτερα ο Μπερνάρ στο κέντρο απ΄ ότι στα άκρα: «Ο Μπερνάρ στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίζεται σε αυτή την θέση. Ήταν πολύ καλός σήμερα. Όταν ήρθε όλοι μου είπατε πως θα παίξει στο κέντρο, ενώ μέχρι τότε στην καριέρα του αγωνιζόταν στα αριστερά. Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και στο κέντρο και στα αριστερά. Ανάλογα με τον αντίπαλο βρίσκουμε διαφορετικές λύσεις. Σήμερα έπαιξε ο Μαντσίνι στα αριστερά και ήταν καλός. Χαίρομαι που έχω ποδοσφαιριστές που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Ένας ποιοτικός παίκτης μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις. Με ίδια ευκολία μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις».

Για την ετοιμότητα του Μάγκνουσον: «Σίγουρα είναι καλά όσον αφορά τον τραυματισμό του. Προπονήθηκε κανονικά αυτή την εβδομάδα. Θεωρώ ότι μετά από σχεδόν 5 εβδομάδες απουσίας χρειάζεται παραπάνω προπονήσεις. Ώστε να είναι και πιο έτοιμος ενόψει της συνέχειας. Γι΄ αυτό δεν ήταν σήμερα στην αποστολή».

Για το πόσο βοήθησε η νίκη στη Θεσσαλονίκη: «Δεν ξέρω κατά πόσο αποτέλεσε boost. Ένα παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη πάντα είναι δύσκολο και εμείς την προηγούμενη εβδομάδα θέλαμε μόνο τη νίκη. Δεν νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να αλλάξει την γενική εικόνα της ομάδας. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική για την εξέλιξη. Εγώ βλέπω το σημερινό παιχνίδι είναι πιο απομονωμένο. Η νίκη επί του Άρη έχει αξία μόνο επειδή πήραμε τη νίκη σήμερα. Είναι κρίσιμο το σημείο του πρωταθλήματος. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή διάθεση. Με ικανοποιεί όλη τους η προσπάθεια».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News