Παναθηναϊκός: 4,6 εκατ. ευρώ το Γενάρη - Το συνολικό μπάτζετ της σεζόν

Παναθηναϊκός: 4,6 εκατ. ευρώ το Γενάρη - Το συνολικό μπάτζετ της σεζόν

Ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο στο μεταγραφικό παράθυρο ξόδεψε 4,6 εκ ευρώ, ενώ το συνολικό μπάτζετ της σεζόν έφτασε τα 27,4 εκ ευρώ. Πόσο που είναι ρεκόρ στα χρόνια του Γιάννη Αλαφούζου στο σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει σελίδα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του και προσπαθεί να ενισχύεται ουσιαστικά και ποιοτικά προκειμένου να μπορέσει να διεκδικεί υψηλούς στόχους.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως με τον Σέρβο τεχνικό οι πράσινοι πανηγύρισαν ένα Κύπελλο Ελλάδος και φέτος είναι ήδη σε τροχιά πρωταθλήματος.

Για να μπορέσει το Τριφύλλι να είναι ανταγωνιστικό έπρεπε να βγουν από τα ταμεία της ομάδας και τα απαραίτητα χρήματα.

Ο Παναθηναϊκός συνολικά τη φετινή σεζόν έχει βγάλει από τα ταμεία του 27,4 εκ ευρώ, ενώ μέσα στον Ιανουάριο που ήταν και το χειμερινό παράθυρο των μεταγραφών, το ποσό που δαπανήθηκε άγγιξε τα 4,6 εκ ευρώ, σύμφωνα με την SportDay.

Το συνολικό ποσό προέρχεται τόσο από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν τις δύο μεταγραφικές περιόδου αλλά και από τις ανανεώσεις των συμβολαίων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν επιβαρύνθηκε στην ανανέωση του Ρουμπέν Πέρεθ, όμως αυξημένες ήταν οι αποδοχές στους Σένκεφελντ-Αϊτόρ, ενώ υπάρχει διάθεση ν’ ανανεωθούν με καλύτερους όρους τα συμβόλαια των Κουρμπέλη, Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη. Πιθανότατα ανανεώσεις θα γίνουν και στους Πούγγουρα-Κώτσιρα.

Από εκεί και πέρα να αναφέρουμε πως οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν τα έξοδα που έκαναν τις δύο αυτές μεταγραφικές περιόδους με ορισμένα έσοδα.

Η αποχώρηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου έφερε λεφτά στο σύλλογο. Κάτι που έγινε και με τις αποχωρήσεις των Φραν Βέλεθ και Φεντερίκο Μακέντα. Όσον αφορά τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει τα συμβόλαια των Σωκράτη Διούδη και Αντόνιο Σαβιέρ, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr