Παναθηναϊκός: Πολλή κουβέντα για το 4-3-3, αλλά…

Παναθηναϊκός: Ακόμη ένα τρικ από Γιοβάνοβιτς έφερε γκολ

Καιρό τώρα μιλάμε για το 4-3-3 και την άρνηση του κόουτς να δοκιμάσει κάτι άλλο.

Μόνο που αν λάβουμε υπόψη την κάθετη πτώση πολλών παικτών πρέπει να παραδεχθούμε πως η συζήτηση της διάταξης δεν έχει απολύτως κανένα νόημα: όποια κι αν ήταν, η συμπεριφορά της ομάδας ήταν τόσο μπερδεμένη, που ουσιαστικά καταργούσε τον παράγοντα τακτική!

Είναι δεδομένο ότι το καλό του διάστημα που έκανε το σερί νικών ο Παναθηναϊκος προσπαθούσε να πιέσει στην αρχή των παιχνιδιών και ότι στο διάστημα της πίεσης αυτής (που ήταν αποτέλεσμα κυρίως των τρεξιμάτων του Αϊτόρ και του Παλάσιος) μετέφερε το ματς στο γήπεδο του αντιπάλου.

Από εκεί κι έπειτα η όποια τακτική είχε να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με τα τρεξίματα: όταν αυτά χάθηκαν όταν το τριφύλλι απλωνόταν και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής μεγάλωναν έμπλεκε.

Αν ο αντίπαλος είχε υπομονή οι φάσεις κι οι ευκαιρίες τού έρχονταν. Το παν είναι να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: 2023/24: Οι ανανεώσεις και η σχηματοποίηση του κορμού

Εγινε το προφανές, ανανέωσε ο Αϊτόρ, είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση του Δημήτρη Κουρρμπέλη όποτε ο Παναθηναϊκός της περιόδου 2023-2024 άρχισε ήδη να μορφοποιείται.

Ο σύλλογος πρέπει να χτιστεί πάνω στους Σένκεφελεντ, Κουρμπέλη, Παλάσιος, Αϊτόρ, Μαντσίνι, Σποράρ, Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη, Μπρινιόλι.

Μια εννιάδα ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα που σου εξασφαλίζει αμυντική λειτουργία, ποιότητα και τη δυνατότητα να φανείς ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο.

Ο Γιοβανοβιτς μπορεί να έχει τα κουσούρια και τις εμμονές του αλλά δεν είναι προπονητής που ακυρώνει χωρίς λόγω καμία μεταγραφή και κανένα παίκτη που έχει μαζί του

Ίσα -ίσα που πρόθεσή του είναι να δώσει ευκαιρίες εκεί που κανεί δεν τις περιμένει, εδώ έβαλε να παίξει στην Τούμπα (Κύπελλο) τον Αργύρη Καμπετσή που είχε να παίξει από το καλοκαίρι.

Ο Σέρβος είναι καλός τεχνικός, για εμάς σίγουρα ο καλύτερος που είχε ο σύλλογος την τελευταία δεκαετία.

Μπορεί καμιά φορά στα ματς να λέμε ότι κάποιες του επιλογές κρατάνε την ομάδα πίσω και δεν βοηθούν ώστε να βγουν οι πραγματικές δυνατότητες του ρόστερ, αλλά δεν έχει εμπάθεια με κανέναν, οι παίκτες του τον γουστάρουν , το κοινό το ίδιο…

Λογικά την τρίτη του σεζόν στο Κορωπί όλα θα είναι καλύτερα.

Δημήτρης Στρατής

 

Exit mobile version