Δικηγόρος ΑΕΚ: «Η παρέμβαση του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτη!»

Δικηγόρος ΑΕΚ: «Η παρέμβαση του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτη!»

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου υποστήριξε πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία.

Αναλυτικά:

«Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες.

Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού; Ότι δεν θέλουν η ΑΕΚ να πάρει τους 3 βαθμούς ενώ κλήθηκε να παίξει σε παράνομο αγωνιστικό χώρο; Αυτό δεν είναι έννομο αλλά άνομο συμφέρον. Πρέπει να απορριφθούν οι παρεμβάσεις και να μην παρέμβουν στη δίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.




Το άρθρο 9 αναφέρει ότι ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι αντικανονικός. Ο μοναδικός που πρέπει να κρίνει τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ο διαιτητής.»

“Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4,2 της ΦΙΦΑ από το οποίο προκύπτει ότι ο έλεγχος των τερμάτων είναι ο έλεγχος όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο. Λέει ότι τα τέρματα δύναται να δοκιμαστούν σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτό το εγχειρίδιο δεν αποτελεί κανονισμό. Είναι μια οδηγία, μία ευχή της ΦΙΦΑ ότι οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθούν τις συγκεκριμένες μεθόδους”.

“Στο αγγλικό κείμενο λέει για ράβδο ικανή να μετρήσει, δεν λέει πουθενά για άκαμπτη ράβδο, θα έχει ο διαιτητής ή η ΠΑΕ μια άκαμπτη ράβδο 8 μετρα; Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη άκαμπτη, αυτό είναι εφεύρεση. Αφού έγινε η μέτρηση δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος. Εδώ δεν υπήρχαν εφεδρικά δοκάρια που επίσης λέει ο κανονισμός. Τι είχαν κάνει, τα ειχαν τσιμεντώσει τα δοκάρια, αυτό είναι εγκληματικό. Το δοκάρι πρέπει στη βάση του να έχει κάποιο κενό ώστε αν χτυπήσει ο τερματοφύλακας να αποροφηθει ο χτύπος. Δόθηκαν 75 λεπτά για να αντικατασταθούν τα δοκάρια, οι υπεύθυνοι του Ατρόμητου αντί να διαμαρτυρηθούν… Τελευταίος αγώνας της Εθνικής στο γήπεδο έγινε το 2018. Αντί να πουν να ξαναγίνουν οι μετρήσεις, τι έκαναν, πήραν τις τσάπες και έσκαψαν το γήπεδο”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr