Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος ο Βέρμπιτς για Λαμία

Παναθηναϊκός: Έστειλε το «μήνυμα» o Σλοβένος!

Με την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στη Λαμία.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με rondo και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Κανονικά πήρε μέρος στην προπόνηση ο Βέρμπιτς, ενώ ο Μάγκνουσον συνέχισε με ατομικό.

Παναθηναϊκός: 115 χρόνια ομορφαίνει τη ζωή μας

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908 όταν η ζωή μας, η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που έζησαν τότε ή γεννήθηκαν αργότερα ή θα γεννηθούν τα επόμενα χρόνια, αποκτούσε ξεχωριστό χρώμα, ξεχωριστό νόημα. Τότε ο Γεώργιος Καλαφάτης έριξε το σπόρο για να ανθίσει το ένα και μοναδικό Τριφύλλι, αυτό του Παναθηναϊκού μας! Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 115 χρόνια ζωής! Και όλο το μέλλον του ανήκει!

Ακόμα και ο Γεώργιος Καλαφάτης, ο οποίος κατά κοινή ομολογία έβλεπε δεκαετίες μπροστά σε ό,τι αφορά τον ελληνικό αθλητισμό, ίσως να μην μπορούσε να οραματιστεί ότι το δημιούργημά του, ο Παναθηναϊκός, θα αποτελούσε κάτι τόσο σημαντικό στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στα βάθη των δεκαετιών.

Άλλωστε στα 50 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού, ο ιδρυτής του είχε πει: «Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί εις την εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων».

Παναθηναϊκός! Ένας σύλλογος πρωτοπόρος από τη γέννησή του! Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν και δεν είναι απλά μία ομάδα. Αποτελεί τρόπο ζωής. Εμπνέει αρχές. Ενσαρκώνει όνειρα και ελπίδες. Είναι η αιώνια αγάπη της παιδικής ηλικίας μέχρι τα «βαθιά» γεράματα. Ασφαλώς ο σύλλογος έχει και ενεργό κοινωνικό ρόλο σε πεδία όχι άμεσα συνυφασμένα με τον αθλητισμό.

«Ο Παναθηναϊκός μας εμεγαλύνθη τόσον και τόσον εδοξάσθη ώστε με πεποίθηση πλέον να πιστεύουμε ότι κάποτε θα εορτάζονται οι εκατονταετηρίδες αυτού. Διότι ο Παναθηναϊκός μας κατέστη αιώνιος. Κατέστη Αθάνατος! Διότι ο Παναθηναϊκός είναι Ιδέα!», είχε πει ο τεράστιος Απόστολος Νικολαΐδης στον εορτασμό των 70 ετών της ίδρυσης του Τριφυλλιού μας!

Συμπληρώνοντας 115 χρόνια ζωής ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του όλες τις σημαντικές προκλήσεις. Βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες. Η βαριά κληρονομιά της ανυπέρβλητης ιστορίας του συλλόγου δημιουργεί την αέναη υποχρέωση σε όλους εμάς τους πιστούς συνοδοιπόρους του να κρατάμε ψηλά τη σημαία του Παναθηναϊκού. Και βέβαια πάνω απ’ όλα να διατηρηθεί άσβεστη η σπίθα για τις νέες και τις επόμενες γενεές φιλάθλων!

Χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό μας! «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος, δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός και χιλιάδες φίλοι μόλις δουν Τριφύλλι, «ζήτω», λένε ο Παναθηναϊκός»!

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News