Τσάκας: «Δεν θα έστελνα τους Άραβες στον ΟΣΦΠ - Δεν θα είχε θέση ο Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ μου!»

Ο Τσάκας... ξαναχτυπά (pics)

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Βλάσης Τσάκας μίλησε στο Sportal και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Πρίγκιπα Φεϊζάλ – τονίζοντας μάλιστα πως δεν θα τον πρότεινε ποτέ στον Ολυμπιακό – καθώς και για την αγορά του Μαντσίνι για την οποία υποστήριξε πως «ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ΚΙΑ για Mercedes GLE Coupe».

Η αρχή της συζήτησης περιλάμβανε την ζωή του σήμερα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως: «Είναι όπως ήταν και πριν. Πολλές ώρες δουλειά και ταξίδια για δουλειές. Εγώ προσωπικά μετακινούμαι μεταξύ Ηρακλείου και Καβάλας. Έχουμε μια εταιρεία συμβούλων η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και μια αντίστοιχη στα Εμιράτα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ασχολούταν ξανά με το ποδόσφαιρo εκείνος απάντησε πως δεν έχει τέτοια πρόθεση, αφού το άθλημα στη χώρα μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήθελε να φέρει τον Πρίγκιπα στην Ελλάδα, καθώς θεωρούσε πως θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μπουν νέες βάσεις στη λίγκα.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αναμειγνυόμουν ξανά. Εκτός και αν κάποιος πελάτης μας αποφάσιζε να μας αναθέσει κάποιο τέτοιο πρότζεκτ. Αλλιώς δεν αξίζει στην Ελλάδα να ασχοληθείς. Δεν βλέπεις τι γίνεται; Ένα πρωτάθλημα Β´ εθνικής που είναι για γέλια. Η Super League ένα σκηνικό παραλόγου. Όλοι έτοιμοι να αρπαχτούν όταν δεν τους βολεύει ένα σφύριγμα. Είμαστε στο 2023 και έχουμε μείνει πολύ πίσω δυστυχώς. Είχα την ελπίδα και πίστευα ότι μια τέτοια επένδυση από το εξωτερικό, θα μπορούσε επιτέλους να βάλει κανόνες που να ισχύουν για όλους».

Με την συζήτηση να φτάνει εκεί, ο κ. Τσάκας μίλησε και για το παρασκήνιο πίσω από την γνωστή περίπτωση του Πρίγκιπα. Όπως ανέφερε, ο κ. Βαρδινογιάννης του έδωσε τη δυνατότητα να ψάξει νέο επενδυτή και ο ίδιος άδραξε την ευκαιρία για ένα νέο κεφάλαιο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.




«Η ανοιχτή πρόσκληση του Βαρδινογιάννη, μου έδωσε την ιδέα να ψαχτώ. Όταν βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο τότε κάναμε την κίνηση. Ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ ήταν φίλος ενός φίλου μου και έτσι έγινε η γνωριμία. Ο άνθρωπος που μου τον γνώρισε είναι επίσης πρίγκηπας, επομένως ήταν εύκολη και η προσέγγιση αλλά και η συμφωνία. Εκείνου του άρεσε το ποδόσφαιρο, συνεπώς του παρουσίασα ένα καλό πρότζεκτ με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το γεγονός πως όλα αυτή θα γινόταν στην Ευρώπη ήταν θετικό στοιχείο».

Πάντως ο ίδιος, σε ερώτηση που του έγινε, ανέφερε πως δεν πρόκειται ποτέ να παρέδιδε τους Άραβες στον Ολυμπιακό, ωστόσο για την ΑΕΚ θα το σκεφτόταν. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι το γεγονός πως η λατρεία του για τον ΠΑΟ σε συνδυασμό με το ότι θα έτρεχε ο ίδιος το πρότζεκτ, δεν θα του επέτρεπαν να «προδώσει» την ομάδα του.

«Δουλειές γίνονται η δεν γίνονται. Η αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη. Από την στιγμή που θα έτρεχα το πρότζεκτ η κατάσταση άλλαζε. Δεν θα πήγαινα ποτέ τους Άραβες στον Ολυμπιακό. Για την ΑΕΚ δεν θα έλεγα όχι».




«Εν τέλει, προτιμήθηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία κ ο Αλαφούζος. Απλά τα πράγματα! Είχαν την επικοινωνία, έκαναν το άσπρο-μαύρο και όλα ήταν στα μέτρα τους. Όλα αυτά όμως είναι ιστορία πλέον. Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται εδώ και 10 χρόνια».

«Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη και δεν υπάρχει πλέον η απαξίωση. Αλλά άλλο αυτό και άλλο το πως πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι συμπωματικά και απρογραμμάτιστα ήρθε η φετινή πορεία του πρώτου γύρου. Μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός για να μπορεί ισότιμα να σταθεί απέναντι στους άλλους, θέλει ένα business plan και μια σοβαρή επένδυση σε σχέση και με το νέο γήπεδο ( αν και όταν γίνει) για να μπορέσει να επανέλθει στην κορυφή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που δουλεύει με τα καλά του και τα κακά του. Δεν μου αρέσει γενικά η θεοποίηση. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Παναθηναϊκού είναι τέτοιος, που πουλάει εδώ και δέκα χρόνια πολλά «φούμαρα». Δεν θέλω να αναφέρω τι αρέσει και τι όχι αλλά νομίζω ότι σε ένα Panathinaikos που εγώ ονειρεύομαι δεν έχει θέση ο Γιοβάνοβιτς».




Κάπως έτσι, η κουβέντα κατέληξε και στο νέο ματαγραφικό απόκτημα των «πρασίνων», Ντανιέλ Μαντσίνι, με τον κ. Τσάκα να τονίζει πως ο σύλλογος πλήρωσε ένα υπέρογκο ποσό, για έναν παίκτη που δεν αξίζει τόσα.

«Ο Παναθηναϊκός πάει χωρίς πλάνο. Είδες τη μεταγραφή Μαντσίνι; Πλήρωσε ΚΙΑ για Mercedes GLE Coupe. Αναγκάστηκε μετά το «στραπάτσο» με τον ΠΑΟΚ να δώσει 3 εκ. ευρώ και 700 χιλ. συμβόλαιο για τον Μαντσίνι. Ένας καλός παίχτης αλλά όχι για αυτά τα χρήματα. Έκανε μάγκα τον Καρυπίδη. Εγώ τον τρόπο που έγινε κρίνω. Πιθανό δε να φορτώσει και τον παίχτη με άγχος. Γιατί αφού τον ήθελε δεν τον πήρε από τον Νοέμβρη;», ανέφερε για να προσθέσει πως εκείνος θα προτιμούσε στην ομάδα τους: «Λιβάι Γκαρσια φυσικά και Γκατσινοβιτς στην συνέχεια».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News