Ώρα Βοτανικού: Το μεγάλο φαβορί για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βοτανικός: Ξένες εταιρίες για  το γήπεδο!

Σήμερα Πέμπτη στις 10:00 είναι προγραμματισμένο να αποσφραγιστεί η προσφορά που κατατέθηκε στον διαγωνισμό για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Για το έργο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ τελικά κατατέθηκε μια προσφορά, από το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-MYTILINEOS, καθώς τελικά οι Intrakat και Άβαξ δεν συμμετείχαν.

Το κοινό σχήμα των εταιρειών ΑΚΤΩΡ–ΤΕΡΝΑ–MYTILINEOS κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό, προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο διαγωνισμό δεν κατήλθαν οι ΑΒΑΞ και INTRAKAT που εμφανίζονταν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του δήμου της Αθήνας για να αξιολογήσει τις προσφορές που υποβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 10 π.μ η Επιτροπή Διαγωνισμών και ο συμβολαιογράφος που επιβλέπει τους όρους θα αποσφραγίσουν τους φακέλους και θα βεβαιωθούν πως περιέχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και τις αναγκαίες εγγυήσεις για το έργο.

Οπως είναι λογικό το κοινό σχήμα μοιάζει και το απόλυτο φαβορί για να αναδειχτεί ανάδοχος!

Σημειώνεται πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι έως 40.000 θέσεις θεατών, θα έχει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και εμπορικά καταστήματα. Επίσης προβλέπονται χρήσεις όπως: κύριες αθλητικές δραστηριότητες και βοηθητικών αυτών συμπληρωματικές, χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών , αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις, πολυλειτουργικοί χώροι, χώροι άθλησης και υγιεινής, αθλητικοί ξενώνες και χώροι φιλοξενίας, χώροι συνάθροισης κοινού, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, χώροι εξυπηρέτησης μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η περιοχή εγκατάστασης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Άννης, στα δυτικά και Αγίου Πολυκάρπου στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά από το ρέμα Προφήτη Δανιήλ και στα νότια από ανώνυμη οδό. Το σύνολο της έκτασης είναι 178.315,65 τ.μ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΝ, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του γηπέδου όσο αφορά τη ρύθμιση της κίνησης των πεζών, αποτελεί η επέκταση και προσαρμογή του σταθμού «Ελαιώνας» του Μετρό. Για τον λόγο αυτό προβλέπεται υπόγεια διάβαση σύνδεσής του με το διάδρομο πεζών, που συνδέει το Νότιο μέτωπο της Ιεράς Οδού με την περιοχή Ανάπλασης ΙΙ (γήπεδο), για την ασφαλή διέλευση των θεατών στις ώρες αιχμής.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News