Παναθηναϊκός: Τα θετικά πρόσημα που κρατάει από τη Λιβαδειά!

Παναθηναϊκός: Τα θετικά πρόσημα που κρατάει από τη Λιβαδειά!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό και παρά το γεγονός ότι ήταν κακός στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, μπορεί να κρατήσει κι ορισμένα θετικά πρόσημα για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό την περασμένη Τρίτη και πλέον οφείλει να συνεχίσει τη μεγάλη μάχη του με σκοπό να κατακτήσει στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι στη συνολική τους εικόνα στη Βοιωτία μπορεί να ήταν κακοί, όμως είχαν και θετικά πρόσημα.

Αρχικά από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά παρατηρούμε πως ο Μπερνάρ είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος. Θα έλεγα πως μεσοεπιθετικά αυτή τη στιγμή ο Βραζιλιάνος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού. Παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, κάνει παιχνίδι, τρέχει, προσπαθεί να μοιράσει ασίστ (δεν τις αξιοποιούν οι συμπαίκτες του) κι έχει βρει και γκολ στη Νεάπολη.

Ουσιαστικά ο Μπερνάρ επιβεβαιώνει την καλή παρουσία του στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο και δείχνει παράλληλα τόσο γιατί αποκτήθηκε όσο και το πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει για την ομάδα. Τα καλύτερα παιχνίδια του ο Βραζιλιάνος τα έχει κάνει ως επιτελικός μέσος στο 4-2-3-1.

Από εκεί και πέρα κι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς δείχνει να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος. Ο Σλοβένος εξτέρμ έκανε εξαιρετική προετοιμασία τη χειμερινή περίοδο και έδειξε πως βρήκε τα πατήματά του. Να θυμίσουμε πως και στα φιλικά του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις. Με τον Λεβαδειακό δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει αλλά και η γενικότερη παρουσία του.

Ο Βέρμπιτς έκανε εσωτερικές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή, έπαιρνε πρωτοβουλίες, ανακάτευε την αντίπαλη άμυνα και γενικότερα ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για τους παίκτες του Λεβαδειακού. Σίγουρα ακόμα δεν είναι έτοιμος, για να βγάλει 90λεπτο, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, όμως δείχνει ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ κι αυτός με τη σειρά του.

Τέλος, εξαιρετική παρουσία στη Βοιωτία είχαν για μία ακόμα φορά οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Αντράζ Σπόραρ. Οι δύο αυτοί παίκτες είναι από τους καλύτερους του φετινού Παναθηναϊκού σε συνολική παρουσία. Μπορεί να έκαναν κι εκείνοι μια μικρή κοιλιά, όμως στο τελευταίο παιχνίδι έδειξαν με τον τρόπο τους πόσο επιδραστικοί μπορούν να γίνουν.

Αρχικά ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν αλάνθαστος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε και την επέμβαση αυτού μετά το λάθος του Χουάνκαρ. Έπειτα ο Σλοβένος επιθετικός μπορεί να μη σκόραρε όμως ήταν ιδιαίτερα κινητικός, άνοιγε χώρους στους συμπαίκτες του και φυσικά είχε την ασίστ στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο έκρινε και το παιχνίδι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News