Ρεπόρτερ ΑΕΚ: «Τελικός για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον ΠΑΟ - Να πέσει η διαφορά»

Ρεπόρτερ ΑΕΚ: «Τελικός για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον ΠΑΟ - Να πέσει η διαφορά»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή (8/1) σ’ ένα παιχνίδι-σταθμό και για τις δύο ομάδες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ωστόσο για την Ένωση το ντέρμπι αυτό είναι «must-win».

Η 17η αγωνιστική της Super League έχει στο μενού της το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι ένα ζωτικής σημασίας παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα δε θα κρίνει τα πάντα αλλά θα καθορίσει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Έτσι, βάσει όλων αυτών των γεγονότων και της βαθμολογικής διαφοράς που υπάρχει, επτά πόντοι, μεταξύ των δύο ομάδων, ο δημοσιογράφος Πάνος Λούπος χαρακτήρισε το παιχνίδι ως τελικό για την ΑΕΚ, η οποία πρέπει κάποια στιγμή να ρίξει τη διαφορά αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η άποψη του δημοσιογράφου:

«Δεν ωφελεί να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα και η σημερινή ΑΕΚ δεν το κάνει ποτέ. Απλά αποδέχεσαι την πραγματική διάσταση της γκέλας, βλέπεις τι δεν έγινε σωστά, το διορθώνεις και προχωράς. Ότι και να λέμε, το ντέρμπι της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει πλέον χαρακτήρα «τελικού». Και για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτό της νίκης. Αν είχε νικήσει στα Γιάννενα δεν θα ήταν καταστροφική η ισοπαλία. Και τώρα δεν θα είναι καταστροφική, αλλά αν μη τι άλλο, θα συνιστά «Γολγοθά» η συνέχεια.

Όχι επειδή θα τελειώσει το πρωτάθλημα με το -7, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πέσει η διαφορά. Και ο Παναθηναϊκός που δεν είναι στα καλά του, αγωνιστικά, αν παραμείνει μετά και τη Νέα Φιλαδέλφεια στο +7 θα είναι κατά πολύ κερδισμένος ψυχολογικά. Πραγματικά το πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα του Ματίας ξέρει τι πρέπει την Κυριακή για να ξαναμπεί γερά στη μάχη του τίτλου… Την μεγάλη εικόνα την ξέρουμε για την ΑΕΚ. Και είναι η μπάλα που μπορεί να αποδώσει. Κι επειδή το έχει ήδη αποδείξει αυτό, για αυτό και λέμε ότι αξίζει να πάρει τον τίτλο βάσει του ποδοσφαίρου που παίζει και της ομάδας που έχει. Και τώρα θα δείξει ότι έχει τα κότσια για να το πετύχει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News