Παναθηναϊκός: Δράκοι και...Αι Γιώργης!
Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το μυαλό μας πήγε σε «δράκους».
Τον τεράστιο ψυχολογικό «δράκο» που δε λέει να υποτάξει ο Παναθηναϊκός δεκαετίες τώρα και τον θέλει μόνιμο παρατηρητή πρωταθλητισμού που κάνουν οι άλλοι μ΄ εκείνον σε ρόλο φτωχού συγγενή.
Θαρρείτε είναι εύκολη η μεταστροφή της ψυχολογίας των παικτών από «κουτάβια» σε πρωταθλητές;
Μας ήρθε στο νου κι ο «δράκος» που κρύβει στο παιχνίδι του το κλαμπ φέτος, το οποίο μεν ελάχιστα έχουμε δει, αλλά έχει κάνει πολλούς να νιώσουν άβολα στη σκέψη ότι αρχίζει σιγά-σιγά να ανεβαίνει σκαλιά προς το επίπεδο που οφείλει να είναι.
Με τον δικό του…Αγιο Γεώργιο (στο πρόσωπο του προπονητή του) μπροστάρη, ο πρωτοπόρος καλείται να λογχίσει τον «δράκο» της μιζέριας/ηττοπάθειας που έχει θεριέψει στο εσωτερικό του (κυρίως ανάμεσα στον κόσμο του που τόσα χρόνια έχει τραβήξει του Χριστού τα Πάθη) και να συνεχίσει την πορεία του δίχως να ασχολείται με τα mind games των αντιπάλων που είναι δουλειά και αποστολή τους να αμφισβητούν.
Στον Κυπελλούχο πρέπει να απασχολούνται πως ο οργανισμός θα μείνει ανεπηρέαστος από την κλάψα της από εδώ μεριάς που με +4 στη βαθμολογία, αήττητο έχει βαλθεί εδώ και ώρες να γράψει την μεγαλύτερη εξυπνάδα για το διάστημα στο οποίο η ομάδα έχει αρχίσει και φθίνει στην απόδοσή της.
Δημήτρης Στρατής
Η προσπάθεια σου δεν είναι για μοιρολατρία/ειρωνεία!
Στον πρώτο γύρο όταν οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος άρχισαν να κατεβάζουν στροφές και να τρεκλίζουν δείχνοντας να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση οι πράσινοι το εκμεταλλεύτηκαν κι αποσπάστηκαν βαθμολογικά.
Σήμερα είναι εκείνοι σε δύσκολη θέση με την διαφορά ότι οι αντίπαλοι πανηγυρίζουν (!) στο -6 και στο -10.
Όταν έχεις προβάδισμα μπορείς να κάνεις καλύτερη διαχείριση στα παιχνίδια σου.
Ασε τους άλλους να κινδυνολογούν, να ονειρεύονται και να σκούζουν, όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.
Μην παρεξηγηθούμε, προφανώς διοικητικά ουδείς έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν στα χέρια τις τύχες του συλλόγου, όμως ο Ιβάν και τα παιδιά του αποτελούν άλλη συζήτηση, ξεχωριστή. Ή μήπως όχι;
Συμφωνούμε ότι δεν ήσουν καλός τις τελευταίες μέρες, αλλά είχες ευκαιρίες, κυκλοφόρησες μπάλα (θα μπορούσες και καλύτερα βέβαια, ειδικά με τον ΟΦΗ), αν έμπαιναν τα δοκάρια του Παλάσιος τώρα θα είχαμε άλλη κουβέντα.
Η ουσία είναι όμως μόνο μία: Το φετινό σου ποδόσφαιρο , όλη σου η προσπάθεια γενικά δεν είναι για μοιρολατρία και ειρωνεία.
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ μετέφερε σοκαρισμένος την είδηση της τραγωδίας στη Ρουμανία (vid)
- Τσάρλι: «Ενοχλημένος με τις διαρροές ο Αλαφούζος, έκοψε... παίκτες!» (vid)
- «Και ο Παναθηναϊκός για τον Φίλιπ Εντινγκά»
- Παναθηναϊκός: Στη λίστα του ο Μάρκο Ρίχτερ
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η χρηματιστηριακή αξία του Κονσταντίν Βιβτσαρένκο