Δύο στοιχεία χρειάζεσαι και αυτά τα έχει ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός - Σλάβια Πράγας 1-1 (Highlights/vid)

Ο προπονητής, την σεζόν που η όρεξη του κόσμου άνοιξε μετά το περσινό κύπελλο και την πορεία πρωταθλητισμού στα πλέι-οφ, φρόντισε να διατηρήσουν οι πράσινοι το 80% των παικτών που είχαν πέρυσι στο ρόστερ τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ο όγκος δουλειάς που έχει κάνει προσθετικά αυτούς τους μήνες το τριφύλλι σε σχέση με εκείνον που θα κάνουν όλοι οι αντίπαλοι είναι ασύγκριτα περισσότερος!

Σε τομείς όπως η συνοχή και η λειτουργία σαν σύνολο δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με καμιά ομάδα στην χώρα, διότι όλοι ξεκινούν από κάπου γύρω από την βάση, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει σημείο εκκίνησης το 8, ίσως και το 9 με άριστα το 10.

Το αποτέλεσμα είναι να παίζει ο πρωτοπόρος όπως έδειξε ακόμη και απέναντι στην ΑΕΚ, με πέντε παίκτες σε κάθε επίθεση ενώ του έλειπαν οι βασικοί του στόπερ, χωρίς να μπορεί να στηριχθεί στις πιο ακριβοπληρωμένες του μεταγραφές, Βέρμπιτς και Μπερνάρ.

Ο πρωτοπόρος στηρίζεται σε συνεργασίες δύο ή τριών παικτών, αλλά βλέπεις ότι συνολικά η κίνηση της ομάδας έχει αρμονία και οι αποστάσεις που διατηρούν οι παίκτες μεταξύ τους είναι ολόσωστες ώστε η μπάλα να φεύγει γρήγορα.

Αυτά κάνουν η δουλειά με τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News