Παναθηναϊκός: Δεν πρέπει να βγαίνει από την ενδεκάδα

Πέρεθ: Ατάκα για την αρχηγία στον Παναθηναϊκό

Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι ο παίκτης που για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο πιο απαραίτητος απ΄ όλους στην 11άδα.

Ο έμπειρος Ισπανός είναι ποδοσφαιριστής αποστολών κι όχι παραγωγός θεαματικών στιγμιοτύπων. Σε εποχές που ποδοσφαιριστές παίρνουν βαρβάτες μεταγραφές χάρη σε βιντεάκια που ανεβάζουν οι μάνατζερ τους στα κοινωνικά δίκτυα, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ένα παρόμοιο για τον βετεράνο κεντρικό μέσο που να ξεπερνά τα …2 λεπτά!

Η προσφορά του δύσκολα αποτυπώνεται με χάι-λάιτς, αφού η σημαντικότητά του δεν μετριέται σε φάσεις. Στον Παναθηναϊκό που το βάρος της δημιουργίας από πέρσι έχουν αναλάβει διάφοροι «διάβολοι» της μπάλας (Αϊτόρ, Γκασίνοβιτς, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Βιγιαφάνιες) ο Ρούμπεν κρίνεται παραπάνω από απαραίτητος.

Η ικανότητά του να καλύπτει τα πλάγια μπακ όταν βγαίνουν μπροστά (κι ο κόουτς ζητά πολλά overlap από τους οπισθοφύλακες), η στιβαρή του παρουσία μπροστά από τους σέντερ μπακ είναι πράγματα απαραίτητα.

Κρίμα που ο παίκτης δεν είναι στην πρώτη του νιότη και χρειάζεται διαχείριση στα 33 του για να μην κλατάρει. Όταν όμως πατά γερά στο γήπεδο είναι «στρατηγός» και στρατιώτης συνάμα, αδυναμία του προπονητή του και πολύ ψηλά στην εκτίμηση Τύπου, συμπαικτών, οπαδών. Ότι καλύτερο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr