Παναθηναϊκός: Το τέλειο σύστημα και οι ανάσες

Συμπεράσματα και τι έλειψε από ΠΑΟ με Λεβαδειακό!

Καμιά ομάδα δεν μπορεί να τρέχει «στα κόκκινα» αρχές Σεπτέμβρη. Χρειάζεται υπομονή για να δούμε τον Παναθηναϊκό της άνοιξης που έσκαγε τον αντίπαλό του αλλά και σωστή διαχείριση αγώνων ώστε να μην ξαναπείς αντίο πρωτάθλημα από το φθινόπωρο.

Με το που οι παίκτες λυθούν από την προετοιμασία τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλότερα. Θυμάστε τι έκανε στα πλέι οφ το τριφύλλι; Απλά δεν σε άφηνε να πάρεις ανάσα.

Σου ρούφαγε κάθε εκατοστό πρωτοβουλίας, επεδίωκε πολλές και ενεργητικές πάσες για μεγάλη κατοχή κι όταν έχανε έλεγχο μπάλας δεν οπισθοχωρούσε περιμένοντας στην άμυνα, αλλά διεκδικούσε κάθε υποψία ευκαιρίας ώστε να επανακτήσει το τόπι.

Στην ιδανική του εφαρμογή το 4-3-3 που εφαρμόζει ο προπονητής , με φουλ επιθετικογενείς παίκτες πίσω από τον στράικερ και κεντρικούς μέσους με καλές επαφές με τη μπάλα, είναι το τέλειο σύστημα για να σμπαραλιάζεις ταμπούρια και κλαμπ που θέλουν να παίξουν με 11 παίκτες κάτω από τη σέντρα.

Δηλαδή η νο1 απάντηση στο μόνιμο πρόβλημα των πρασίνων τα τελευταία χρόνια. Καμιά όμως διάταξη δεν μπορεί να φανεί σωστή όταν ακόμα οι ανάσες των παικτών φτάνουν για 55-60 λεπτά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News