Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Σλάβια Πράγας

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Σλάβια Πράγας

Το newspao.gr σας παρουσιάζει την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League, τη Σλάβια Πράγας.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για το Τριφύλλι στην κλήρωση της Δευτέρας. Η Σλάβια Πράγας ήταν η ισχυρότερη ομάδα στην κληρωτίδα και αυτή εμφανίστηκε – αν περάσει και τη Σεντ Ζόσεφ, με τους «πράσινους» να παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Η Σλάβια πέρσι, έφθασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείστηκε από τη Φέγενορντ (6-4). Νωρίτερα, είχε βγει 2η σε όμιλο με Φέγενορντ, Ουνιόν Βερολίνου και Μακάμπι Χάιφα. Απέκλεισε τις Φενέρ (6-4) και ΛΑΣΚ (7-5) για να βρεθεί μέχρι τους «8» εκεί που τους πάτησαν το φρένο οι Ολλανδοί.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερή παράδοση στην Πράγα, μιας και έχει να θυμάται «διπλά» και προκρίσεις πριν δυο δεκαετίες. Οι «πράσινοι» έχουν δώσει 13 ματς με ομάδες από την Τσεχία και έχουν τη «μερίδα του λεόντος» σε νίκες. Συγκεκριμένα, μετρούν 9-2-2 με 18-9 γκολ. Όσο για τις προκρίσεις, μετρούν έξι έναντι μόλις ενός αποκλεισμού.

Στην ομάδα της Πράγας αγωνίζεται ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων ο Κρμέντσικ. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Νιγηριανός εξτρέμ Πέτερ Ολαγίνκα, ο οποίος είχε 40 συμμετοχές, 11 γκολ και 5 ασίστ την περασμένη σεζόν, , ενώ ξεχωρίζουν επίσης οι διεθνείς με τη Σλοβακία Στάνισλαβ Τεντλ (σέντερ φορ) και Οντρέι Λινγκρ (μέσος). Το καλοκαίρι απέκτησε τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ Εντουάρντο Σάντος για 1,2 εκατ. ευρώ και τον επίσης Βραζιλιάνο εξτρέμ Έβερτον από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr