Μεταγραφές «Vital» σημασίας στο παρά... δέκα!

Μεταγραφές «Vital» σημασίας στο παρά... δέκα!

Σαν το οξυγόνο χρειαζόταν τρεις (τουλάχιστον) προσθήκες ο Παναθηναϊκός, που συμπίπτουν – ευτυχώς για το Τριφύλλι – με την «παρωδική»… αργοπορία της πρώτης σέντρας στο Πρωτάθλημα. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο τελευταίος τίτλος του κειμένου μου έγραφε χαρακτηριστικά: «Πώς να νιώθω που έκαναν ΟΛΟΙ μεταγραφές κι όχι εγώ;». Ήταν και η αλήθεια, διότι η αξιολόγηση των δεδομένων πρέπει να γίνεται πάντοτε, με γνώμονα το όφελος της ομάδας.

Τώρα, χρειάστηκε να πάει ο Γιάννης Αλαφούζος σε ένα άδειο γήπεδο, σε ένα μη τηλεοπτικό ματς, για να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Παναιτωλικό του αγαπητού Γιάννη Αναστασίου και να καταλάβει τα αγωνιστικά ζητήματα του υπάρχοντος γκρουπ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ας είναι και έτσι…

Πάντως, από τότε, γίνονται τρεις σοβαρές κινήσεις vital (σ.σ ζωτικής) σημασίας με μοναδικό σκοπό να αναβαθμιστεί ένα ρόστερ που βάζει ένα γκολ και δέχεται πίσω δύο (στα τελευταία 15 ματς, φιλικά ή μη, έχει σκοράρει 14 γκολ και έχει δεχθεί 26).

Το λάτιν στοιχείο είναι μια τελευταία «ζαριά» του Παναθηναϊκού να προλάβει την πρεμιέρα με τον Απόλλωνα και να δείξει πράγματα. Αν θέλετε, να «κλείσει» και στόματα. Βιτάλ και Παλάσιος (ο τελευταίος φαίνεται να «κλείνει» οριστικά στο Τριφύλλι) έχουν τα φόντα να διορθώσουν πολλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των φορ. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο Λούντκβιστ, ο οποίος φαίνεται πως την ζυγίζει καλά την μπάλα.

Όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, οι Κουρμπέλης και Σένκεφελντ θα επιδιώξουν να επαναφέρουν την τάξη μπροστά από την εστία του Σωκράτη Διούδη, όταν με το… καλό πατήσουν και πάλι χορτάρι σε επίσημο παιχνίδι.

Υ.Γ Το ότι το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με το… άνοιγμα των σχολείων δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός έκανε υποδειγματικά τη δουλειά του ως προς το μεταγραφικό σχεδιασμό. Άργησε κι αυτό θα φανεί οσονούπω, καθώς έρχονται δύο ποδοσφαιριστές από την άλλη άκρη του πλανήτη και θα χρειαστούν κι εκείνοι τον χρόνο προσαρμογής τους!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News