Παναθηναϊκός: Μήπως να επιστρέψει στο ρόστερ και να αξιοποιηθεί;

Παναθηναϊκός: Μήπως να επιστρέψει στο ρόστερ και να αξιοποιηθεί;

Με την αλλαγή προπονητή σε λίγες εβδομάδες και δεδομένου ότι ο Πιερ Ντρεοσί τσεκάρει τους δανεικούς μήπως να γίνει ύστατη προσπάθεια να μην χαθεί τζάμπα και βερεσέ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης;

Τέτοιου στιλ ποδοσφαιριστή δεν έχει ο Παναθηναϊκός, παίκτη με ταχύτητα, που μπορεί να κινείται με ταχύτητα με την μπάλα, μπορώντας να υπηρετήσει τίμια την θέση του πλάγιου, σίγουρα καλύτερα από τους Καμπετσή, Ιωαννίδη που φέτος κλήθηκαν να βοηθήσουν σε θέση που δεν αναδεικνύει τα προσόντα τους.

Ο μικρός γύρισε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο μα ούτε ο Ντάνι Πογιάτος (όπως κι ο Γιώργος Δώνης) είχε ιδέα πως να τον αξιοποιήσει. Πάνω που επί Μπόλονι φαινόταν να βρίσκει ρόλο, ζήτησε μεταγραφή βλέποντας τον Ρουμάνο να ασχολείται με παιδιά που έπαιζαν στη θέση του (Ζε, Μεντόζα).

Το να αξιοποιηθεί ο Δημήτρης αναμφίβολα θα είναι μία έξυπνη κίνηση, από αυτές που απαιτείται να κάνεις όταν το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Στον ακραίο επιθετικό τα στοιχεία που πρέπει να κοιτάς είναι το πόσο συμμετέχει στο παιχνίδι και το αν είναι αποτελεσματικός, δηλαδή αν έχουν ουσία οι προσπάθειες του.

Ο πρώτος κίνδυνος για τους εξτρέμ είναι να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, θέλοντας να δώσουν πλάτος και η συμμετοχή τους να περιορίζεται μόνο όταν οι συμπαίκτες τους επιλέγουν να τους ακουμπήσουν την μπάλα.

Ο δεύτερος είναι ο κύριος λόγος που βλέπουμε αρκετούς γρήγορους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν σε μικρές ομάδες να μην μπορούν να σταθούν σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι η αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση.

Ο τρίτος είναι να μην μπορούν να δράσουν σε μικρό χώρο. Ο Εμμανουηλίδης στη Νέα Σμύρνη έδειξε πρόοδο και στα γκολ που σημείωσε και στην κίνησή του με και χωρίς μπάλα. Αντί να τον εκμεταλλευτείς τον έδωσες στους Ολλανδούς…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News