Η ιδιαίτερη περίπτωση του Βασίλη Ξενόπουλου

Ξενόπουλος: «Κάνω υπομονή και όποτε χρειαστεί θα δώσω πάλι το 100%»

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Βασίλη Ξενόπουλο για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2023.

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Βασίλη Ξενόπουλο για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2023.

Λογικά θα πέσουν οι υπογραφές μέσα στα επόμενα 24ωρα με τον ποδοσφαιριστή να είναι ικανοποιημένος με όσα του παρέχονται και να επιθυμεί σφοδρά την παραμονή του στο Κορωπί.

Παρότι αυτή την εποχή ο Σωκράτης Διούδης δεν κουνιέται από τη θέση του βασικού ο 22χρονος πορτιέρο πιστεύει ότι η πρόοδός του είναι εξασφαλισμένη κι ας λογαριάζεται (ακόμα) ως δεύτερος. Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο περίεργη και μέτρα πολύ η καθημερινή δουλειά.

Γκολκίπερ που ο χρόνος τους μεταμόρφωσε υπάρχουν πολλοί κι είναι μια θέση που τα χρόνια που περνάνε σου δίνουν περισσότερο δύναμη παρά βάρος, τρανό παράδειγμα ο Αντώνης Νικοπολίδης που…γέρασε στη σκιά του Γιόζεφ Βάντσικ κι όμως από το 2000 και μετά η πορεία του ήταν διαρκώς ανοδική, δέκα χρόνια στην ίδια ομάδα ως “ρεζέρβα” αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να καταγράψει σπουδαίες εμφανίσεις!

Ο Ξενόπουλος είναι 22 ετών κάτι που σημαίνει πως και μετά από μια πενταετία θα είναι ακόμα μικρός για τη συγκεκριμένη θέση. Οταν ένας σύλλογος αποφασίζει να στηριχτεί είτε για να επενδύσει, είτε από ανάγκη σε νεαρούς πορτιέρο (σαν τον Σωκράτη, τον Ξενόπουλο και τον Χριστογεώργο) είναι δεδομένο πως στην πορεία αυτό κάπου θα πληρώσει την απειρία τους, ο πιτσιρικάς δέχθηκε δύο γκολ στην Τούμπα κι η κριτική που δέχθηκε ήταν σκληρή, παρότι με τις αποκρούσεις του κράτησε την ομάδα “μέσα” στο ματς ως τις καθυστερήσεις.

Η καλή χρονιά του Διούδη δημιουργεί στον Βασίλη ένα πρόσθετο βάρος όταν τον αντικαθιστά αφού κάνει τους οπαδούς πολύ πιο απαιτητικούς απέναντί του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News