Να τον πιστέψουν επιτέλους!

Να τον πιστέψουν επιτέλους!

Σε μια ηλικία που τα περισσότερα αγόρια τρώνε χυλόπιτες από τους πρώτους έρωτες, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεχόταν απορρίψεις από ομάδες! Σε ηλικία έντεκα ετών τον απορρίπτει ο Παναθηναϊκός.

Σε μια ηλικία που τα περισσότερα αγόρια τρώνε χυλόπιτες από τους πρώτους έρωτες, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεχόταν απορρίψεις από ομάδες! Σε ηλικία έντεκα ετών τον απορρίπτει ο Παναθηναϊκός.

Σε ηλικία 13 ετών δοκιμάζεται από τον αιώνιο ως δεξί μπακ. Απορρίπτεται.

Σε ηλικία 14 ετών τον παρακολουθεί ο Μιχάλης Βλάχος για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τον απορρίπτει. Δοκιμάζεται ξανά στους λιμανίσιους μετά από πρόσκληση του Γιάννη Αμανατίδη. Κόβεται εκ νέου. Σε ηλικία 15 ετών ανηφορίζει προς τη Λαμία, όπου έκανε δοκιμές ο ΠΑΟΚ. Αρνητική απάντηση. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους κατηφορίζει στην Τρίπολη και δοκιμάζεται από τον Αστέρα.

Για πρώτη φορά ακούει «ναι», μόνο που η πρόταση συνεχίζεται με «αλλά», αφού οι Αρκάδες ενημέρωσαν τον πατέρα του ότι θα τον ήθελαν στις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά δεν είχαν σπίτι να του παραχωρήσουν. Στις πόσες απορρίψεις τα παρατάει ο άνθρωπος;

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεν τα παράτησε και η όγδοη φορά ήταν η τυχερή του. Ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε εκ νέου και τότε – γιατί ως εκείνη τη στιγμή από προσκλήσεις άλλο τίποτα – βρέθηκε κάποιος να αξιολογήσει σωστά το ταλέντο και τις δυνατότητές του.

Ο Δημήτρης Μάρκος έκανε τον Νοέμβριο του 2015 την επαφή και ένα μήνα μετά, ο 15χρονος επιθετικός βρέθηκε για δεύτερη φορά στη σύντομη πορεία του να φοράει τα πράσινα. Έμεινε δύο εβδομάδες στην Παιανία, έκανε καθημερινές προπονήσεις και στο πέρας της δοκιμής θα έπαιρνε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής του: Θα γινόταν μέλος του Παναθηναϊκού, αρχικά με πολλά πήγαινε-έλα στη Θήβα και από τα μέσα του 2016 ως μόνιμος κάτοικος Κορωπίου.

Ο 17χρονος επιθετικός ήταν ο μόνος της γενιάς του, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017. Στις 13 Ιουνίου υπήρξε η σχετική ανακοίνωση, που συμπεριλάμβανε τρεις παίκτες γεννηθέντες το 1998, τρεις το 1999 και το… παιδί-θαύμα των πρασίνων.

Τον προσέξαμε τη σεζόν 2018-2019 όπου μας εντυπωσίασε με το ξεπέταγμα του και το ωραίο του στυλ κι απορούσαμε για τον λόγο που πέρσι η ΠΑΕ τον άφησε να πάει δανεικός στον…Πανιώνιο όπου και πάλι ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα μέσα στο άκρως προβληματικό περιβάλλον του Ιστορικού!

Προφανώς η καλή σεζόν που έκανε τον έφερε πίσω στη βάση του, η αλήθεια είναι ότι άργησε να πάρει ευκαιρίες μα το παλικάρι αποδεικνύει ότι είναι ένα ακατέργαστο διαμαντάκι που ΑΞΙΖΕΙ να επιμείνεις και να ασχοληθείς ΠΟΛΥ μαζί του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News