Αϊτόρ: Τελικά, μπορεί το παλικάρι...

Αϊτόρ: «Κακοτυχία τα οφσάιντ - Να πάρουμε περισσότερες νίκες!»

Ο Αϊτόρ ήταν ο κύριος λόγος που η Τβέντε ανέβηκε κατηγορία στην Ολλανδία, πετυχαίνοντας 13 τέρματα και δίνοντας 8 ασίστ.

Όταν η ομάδα του βρέθηκε στην Eredivisie ήταν εξαιρετικός, σε 21 παιχνίδια πέτυχε 7 τέρματα και έδωσε 7 ασίστ.

Παρουσίασε μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στο να τρέχει αέρινα με την μπάλα στην πλευρά, κέρδιζε με ευκολία φάουλ, ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα Ολλανδίας σε αυτήν την κατηγορία, μετρώντας 2,8 κερδισμένα φάουλ το παιχνίδι.

Το καλοκαίρι που ο Τσάβι Ρόκα τον έφερε στο Κορωπί το παιδί είχε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα, 6 μήνες! Ήταν 1 Φεβρουαρίου 2020, όταν πάτησε για τελευταία φορά χορτάρι σε ματς, ξεκινώντας ενδεκαδάτος στο εντός έδρας 2-0 της Τβέντε επί της Σπάρτα Ρότερνταμ.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η υποτροπή στο κουντεπιέ του, στο σημείο που είχε τραυματιστεί και την άνοιξη του 2019, αλλά το ιατρικό τιμ της Τβέντε το είχε αντιμετωπίσει (σε πρώτη φάση) με επιπολαιότητα, όπως είχε αναλύσει πολύ περιγραφικά κι ο ίδιος ο Ισπανός εξτρέμ στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα μέσα Ιουνίου.

Ύστερα ήρθε η πανδημία και το lockdown στο ολλανδικό πρωτάθλημα, που κατέβασε οριστικά ρολά και δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν.

Το καλοκαίρι έμπλεξε με τον Ντάνι Πογιάτος, έβαλε κιλά, του χρειάστηκε χρόνος για να λυθεί και να μας θυμίσει τον αέρινο πλάγιο χαφ του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Προφανώς στην Ελλάδα όπου οι ταχύτητες είναι κατά μερικά κλικ πιο κάτω, καθίσταται σαφές πως το παλικάρι μπορεί εύκολα να κάνει την διαφορά.

Το φοβερό γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα:

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News