Η νοοτροπία κάνει τη διαφορά

Θα βγει Ευρώπη αυτός ο Παναθηναϊκός; Οι βαθμοί που απαιτούνται

Η χαμένη ευκαιρία του Κίκο Μακέντα προ κενού τέρματος στο Φάληρο θα τον κυνηγά για καιρό.

Λες και ο Ζοζέ Σα ασκεί…μαγνητισμό στον Ιταλό ακόμα κι όταν δεν είναι κάτω από τα δοκάρια του, θυμίζουμε ότι απέναντι στον Πορτογάλο ο ταλαντούχος φορ έχασε πέναλτι στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο πέρσι.

Η ομάδα θα μπορούσε να μην χάσει το ντέρμπι αν ο Φεντερίκο ήταν πιο προσεκτικός: καμία αντίρρηση. Ο αντίπαλος είναι ποιοτικότερος κι οι κυνηγοί του δεν χρειάζονται δέκα φάσεις για να σκοράρουν.

Ο Λάζλο Μπόλονι έπαιξε επιθετικά στο β΄ μέρος, σίγουρος ότι αν άφηνε ξανά την μπάλα στον αντίπαλο το κοντέρ μπορεί να έγραφε περισσότερα, όχι ότι καλύτερο για το τριφύλλι απέναντι σε κλαμπ που δεν είχε στο χορτάρι τους πιο ποιοτικούς του επιθετικούς. Καμιά φορά οι επιλογές είναι σημαντικότερες από το σχήμα ή ακόμα κι από τους ρόλους των παικτών.

Η νοοτροπία έχει σημασία: αν ο Παναθηναϊκός παίξει μελλοντικά πιο απελευθερωμένα, λιγότερο εξαρτημένος από μονάδες και οι παίκτες του χαίρονται το παιχνίδι (ασχέτως αν κενά υπάρχουν σε κάποιες θέσεις) αυτό θα προσμετρηθεί στα θετικά του 67χρονου.

Η πραγματική βελτίωση θα φανεί όταν γίνουν ορατά τα σημάδια της αντικατάστασης ενός ρούκι κόουτς χωρίς κανένα σχέδιο στο παιχνίδι από κάποιον περπατημένο που έχει, αν μη τι άλλο, την πρέπουσα σκέψη. Αυτό είναι το μίνιμουμ απαραίτητο: χρειάζονται ακόμα κάμποσα για να επιστρέψει το τριφύλλι στη φυσική του θέση, όμως αυτό το θέμα δεν είναι της παρούσης. Βήμα-βήμα!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News