Με άλλο σχηματισμό στο ντέρμπι;

Με άλλο σχηματισμό στο ντέρμπι;

Ο Μαουρίτσιο έχει ξεκινήσει καλά την καριέρα του στα πράσινα, ο Κουρμπέλης δείχνει να συνέρχεται αλλά με αντιπάλους Βόλο και Λαμία από αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν είδαμε τίποτα άλλο πέρα από μια επιβεβαίωση της λογικής.

Βραζιλιάνος είναι κλασάτος και το γνωρίζαμε από τότε που ήταν στον ΠΑΟΚ, ο κάπτεν είναι ο μοναδικός διεθνής ποδοσφαιριστής που διαθέτει ο σύλλογος.

Το ερώτημα για τον προπονητή είναι πως θα τους βολέψει στα ντέρμπι. Όταν παίζεις με δίδυμο στον άξονα αυτούς δημιουργείς μια παθητική ομάδα χωρίς ενέργεια.

Προσέξτε, ο Μπόλονι βάζει το συγκεκριμένο δίδυμο χωρίς τρίτο χαφ ανάμεσά τους, αφήνει δηλαδή δύο βαριά κορμιά εκτεθειμένα στο χώρο του κέντρου κάτι που με τους “μικρούς” μπορεί να μην έχει αντίκτυπο αλλά σε ομάδες που θα θελήσουν να σε τρυπήσουν θεωρητικά τους χαρίζεις ήρεμη κατοχή και το δικαίωμα να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού αφού κανείς από τους δύο δεν είναι ένθερμος οπαδός του…κυνηγητού.

Ως τώρα τα δύο παιδιά δείχνουν να κουμπώνουν, αλλά το τριφύλλι έχει αντιμετωπίσει ομάδες που δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές κι έπαιξαν παθητικά απέναντί του (και του πήραν αποτελέσματα, φανταστείτε.

Κάτι μας λέει πως ο κόουτς στα ντέρμπι θα κοιτάξει περισσότερο να έχει ενισχυμένο άξονα, κάτι σαν 4-3-3 που θα του επιτρέψει να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές εκεί που πάει η μπάλα, να βγάζει παραπάνω παίκτες στα μαρκαρίσματα και να έχει κλεψίματα που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News