Περιμένοντας το νέο make over

Περιμένοντας το νέο make over

Ας ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα extreme make over. Αν κάτι έχουμε καταλάβει καλά είναι ότι του Γιάννη Αλαφούζου του αρέσουν τα ράβε-ξήλωνε, ειδικά μετά την εποχή Αναστασίου-Νταμπίζα.

Εκτοτε το ένα πίσω από τ’ άλλο μας έρχονταν τα πλάνα που άλλαζαν σαν τα πουκάμισα ανά μήνες. Τον Αναστασίου διαδέχθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι, μολονότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε κλείσει πρώτα τον Σέρβο Παούνοβιτς με στόχο να ενισχυθεί το πλάνο με μικρούς και λίγους ποιοτικούς ξένους.

Ο Ιταλός (που στην πορεία έβγαλε από το κάδρο Φύσσα-Βόκολο που τον έφεραν στο κλαμπ) πήγε τους πράσινους στο άλλο άκρο. Το καλοκαίρι του 2016 το μπάτζετ από τα 5,8 εκατ. € της εποχής Νταμπίζα, πήγε στα 22,7 εκατ. € στην εποχή Στραματσόνι.

Χωρίς όμως να έχει υπολογίσει ο Αλαφούζος μέχρι που μπορούσε να φτάσει το οικονομικό… πάπλωμά του. Διότι τζόγαρε ελπίζοντας πως θα ρεφάριζε με τα λεφτά του Champions League που όμως το είχαν δέσει από…χίλιες πλευρές οι απέναντι. Έτσι ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση, το χρέος άρχισε να γιγαντώνεται ξανά, μολονότι το καλοκαίρι του 2015 είχε πέσει στα 15-16 εκατ. €, όντας πλέον διαχειρίσιμο (δεν ήταν τυχαίο πως εκείνο το διάστημα είχε βγει ο σύλλογος από το monitoring της UEFA).

Η μοιραία απόλυση του Στραματσόνι, έφερε τον Ουζουνίδη, ο οποίος κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει ωραία μπαλίτσα, αλλά μετά είχαμε …πιστολιάσματα και …παρκαρίσματα, πριν έρθουμε στην εποχή Δώνη-Νταμπίζα, ακολούθως στις υπερξεουσίες Ρόκα, το φάγωμα του παλαίμαχου εξτρέμ και τον ερχομό του Πογιάτος ο οποίος μένει μέχρι να φύγει! Ζάλη!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News