Το τρις εξαμαρτείν...

Το τρις εξαμαρτείν...

Η Ευρώπη απομακρύνεται νωρίς – νωρίς για τον Παναθηναϊκό μετά από την εντός έδρας ήττα κόντρα στον Άρη και για να μη φύγει μια και καλή το τρένο, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στη διακοπή. Ξεκινάμε από το βασικό. Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Πώς τα έφερε η μοίρα. Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Χίμκι εκτός για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια και στο ποδόσφαιρο έχασε εντός από τον Άρη δεκατρία χρόνια αργότερα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέβασε το μπάτζετ, αλλά τα «κλειδιά» της ομάδας έπεσαν στον… υπόνομο, όπως το 2016. Ευτυχώς, σε σύγκριση με τότε, το οικονομικό κόστος είναι μικρότερο κατά 10-12 εκατομμύρια.

Επείγει η αλλαγή του προπονητή. Ο Ντάνι Πογιάτος δεν μπορεί. Θέλει, αλλά δεν. Κι αν – μετά τη διακοπή – μπορούσε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, το ρίσκο δεν αξίζει. Διότι «φωνάζει» η απειρία του. Για μένα, η τρίτη «καμπάνα» ήταν και η τελειωτική.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα ΔΕΝ ήταν άτυχος. Έχασε από έναν ανώτερο αντίπαλο που πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και είχε αυτοπεποίθηση. Οι πράσινοι δεν είχαν ούτε την ψυχολογία να ολοκληρώσουν τις λιγοστές φάσεις που τους προέκυψαν.

Ο Ισπανός προπονητής είναι φανερά μπερδεμένος. Στην πρεμιέρα έβαλε Μακέντα – Καρλίτος – Σαβιέρ, στη Λάρισα έριξε τον Αϊτόρ στη θέση του Πορτογάλου, σήμερα μπήκε ο Χατζηγιοβάνης και έμεινε εκτός ο Μακέντα. Πώς θα δέσει η ομάδα; Την άλλη εβδομάδα -αν υπάρξει- μπορεί να δούμε εννιάρι τον Σαβιέρ, μιας και χρησιμοποιήθηκε και σαν επιθετικό χαφ.

Είμαι της άποψης πως οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού δεν είναι τραγικές και όσοι ήρθαν, ήρθαν για καλό. Όλες εκτός από τα άκρα. Γιόχανσον και Ινσούα ήταν παίκτες – βαρόμετρα για το Τριφύλλι και η απουσία τους έχει γίνει αντιληπτή. Όσον αφορά τα χαφ, υπάρχουν ακόμη δέκα μέρες να καλυφθεί το «κενό».

Πλέον, ο Άρης είναι στους δέκα βαθμούς και ο Παναθηναϊκός στον ένα (με παιχνίδι λιγότερο). Και οι πράσινοι παίζουν την πέμπτη αγωνιστική με τον ΟΦΗ. Αν δεν επέλθει άμεσα η κανονικότητα, τα περιθώρια θα στενέψουν επικίνδυνα.

Υ.Γ Χτύπημα εκτός φάσης ισούται με κόκκινη κάρτα. Υπήρξε τέτοιο πάνω στον Καρλίτος, αλλά ο Τσαγκαράκης έβγαλε την κίτρινη!

Υ.Γ 2 Θα έδινα τα ηνία στον Γιάννη Αναστασίου που είναι και ο τελευταίος που κατέκτησε τίτλο με τον Παναθηναϊκό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News