Στα...πόδια του Αγιούμπ η εξέλιξή του - Το άδικο της κριτικής

Στόχος να είναι βασικός ο Αγιούμπ στα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός έχει την δυνατότητα να παίξει πολύ καλύτερα. Καταρχήν διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο, αρκεί να μπουν σε σύνολο που θα μπορεί να τους αναδείξει.

Το αναφέρουμε επειδή μετά το παιχνίδι με την Τρίπολη το τι κράξιμο έφαγε ο Γιοσίν Αγιούμπ δεν περιγράφεται. Ο αγώνας με τον Αστέρα μετά το 1-0 ήταν ένα από τα ματς που χρειαζόταν ο Μαροκινός να κυνηγήσει στο χώρο τρεξίματα ποδοσφαιριστών τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι κοντά στα καρέ του Παπαδόπουλου για να εκμεταλλευτεί τα καλά χτυπήματα μπάλας που έχει. Σε τέτοιου είδους αγώνες η κριτική που ασκούμε είναι καμιά φορά άδικη, στην προκειμένη περίπτωση το παιδί δεν ήταν πως δεν ήθελε, απλά δεν μπορούσε να κυνηγήσει.

Βγήκε από τον αγώνα ο Κουρμπέλης, αμέσως δέχθηκες τέρμα και μέσα στη θολούρα η αντίδραση ήταν σπασμωδική. Από εδώ και στο εξής είναι θέμα προπονητή να προστατέψει τον Αγιούμπ, αφήνοντας τον στον πάγκο ή δίνοντάς του ρόλο που να του ταιριάζει. Υπό Κ.Σ ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον χαφ στο Κορωπί τον ρόλο του τροφοδότη των κυνηγών, αγωνιζόμενος λίγο πιο μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Ο άνθρωπος είναι φανερό πως έχει ποιότητα, αρκεί να δεις τις υποδοχές μπάλας, τις πάσες και τα κοντρόλ του.

Βοήθησε στο καλό διάστημά του πρώτου μέρους στην Τρίπολη για να πιέσει ασφυκτικά ο Παναθηναϊκός, είναι όμως δεδομένο πως σήμερα ο παίκτης υστερεί σε φυσική κατάσταση. Με γυμνό μάτι δείχνει ότι έχει να χάσει ακόμα κάποια κιλάκια. Για να κάνει διαφορά στο πρωτάθλημα πρέπει να δουλέψει πολύ σε ατομικό επίπεδο, καθώς με το σωματότυπο που διαθέτει δεν γίνεται να είναι απειλητικός αν δεν μπορεί να βγάλει μεγαλύτερη έκρηξη και ταχύτητα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να γίνει Κουίνσι, Λέτο, Δώνης ή Νασιόπουλος που έτρεχαν το κατοστάρι γύρω στα 12’’.

Πάντως είναι δεδομένο ότι μπορεί να βγάλει μπάλες στην πλάτη της άμυνας, να αξιοποιήσει την καλή του τεχνική κατάρτιση ντριπλάροντας, πράγματα που δεδομένα ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει από αυτόν. Για να αποδώσει πρέπει να βρει ρυθμό και μέχρι σήμερα η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο τον αδικεί.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News