Θα τσεκάρουμε προσεκτικά τον Βαγιαννίδη

Κερδίζει... δύο συμβόλαια από Βαγιαννίδη ο Παναθηναϊκός

Θα τσεκάρουμε προσεκτικά την πορεία του Γιώργου Βαγιαννίδη στο εξωτερικό μιας και μέσα από το Κορωπί μας έλεγαν ότι τόσο αυθεντικό ταλέντο ο Παναθηναϊκός είχε να βγάλει από την εποχή των Λάμπρου Χούτου και Σωτήρη Νίνη.

Ο πρώτος πήγε στην Ιταλία από τα 14 του, ο δεύτερος προτίμησε να παίξει στην Πάρμα σε μια εποχή που το διοικητικό τοπίο στην ομάδα που τον ανέδειξε ήταν νεφελώδες και βουτηγμένο στην τοξικότητα.

Με το ζήτημα του Γιωργάκη (που ασχολήθηκε προσωπικά μαζί του ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος προσπαθώντας να τον κρατήσει στο Κορωπί) ίσως οι εξελίξεις ανανέωσης του συμβολαίου του να έγιναν καθυστερημένα, στο μεταξύ είχε χαθεί χρόνος κι εμπιστοσύνη.

Θεωρούμε πάντως πως η παραμονή του στον σύλλογο θα ήταν ευεργετική για την εξέλιξη του. Ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία δεν χρειάζεται να πάρει το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο από πλευράς απολαβών αλλά να αγωνίζεται σε οργανισμό που τον πιστεύει. Ο Βαγιαννίδης είναι ταλεντάρα, με το που τον είδαμε να ακουμπά τη μπάλα όλοι χαζέψαμε!

Στην εφηβεία του ,λοιπόν, από τα καλύτερα λεφτά που του έδινε η Ίντερ μάλλον έπρεπε να ποντάρει στην ανοδικότητα της πορείας του. Τα λεφτά ασφαλώς κι είναι δέλεαρ, αλλά το παιδί έχει αυτό το “κάτι” που μας έκανε σίγουρους ότι σύντομα θα κέρδιζε πολλά χρήματα. Στα 19 του ,πάντως, αντί να πάει στο Μιλάνο (ήδη η Ίντερ σχεδιάζει να τον δώσει δανεικό) έπρεπε να επιλέξει περιβάλλον που θα του έδινε την ευχέρεια να βελτιωθεί, αγωνιζόμενος.

Ίσως ο μικρός είδε με καχυποψία το μέλλον, ξέροντας ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν προ της απομάκρυνσης κι ο Τσάβι Ρόκα δεν πιστεύει στον Έλληνα παίκτη γι’ αυτό επέλεξε τον δρόμο της ξενιτιάς. Εδώ φταίνε και οι χειρισμοί της ΠΑΕ που θα μπορούσε να κρατήσει τον Αποστολάκη, να είχε αναβαθμίσει Εμμανουηλίδη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Ζαγαρίτη, Αθανασακόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, κάτι που θα της έδινε χειροπιαστά παραδείγματα να πείσει τον μικρό ότι στο Κορωπί θα έβρισκε ιδανικές συνθήκες ωρίμανσης.

Από την στιγμή που το πλάνο τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν να κατακτάς τίτλους, αλλά να εξυγιανθείς οικονομικά μέσα από την αξιοποίηση της ακαδημίας, είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν καριέρα, δίχως ανταλλάγματα για το κλαμπ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News