Σύνδρομο μικρής ομάδας εκτός έδρας - Οι ευθύνες του Ουζουνίδη
Ο Παναθηναϊκός έχασε ΚΑΙ στην Τριπόλη και η διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, βαραίνει μόνο τον προπονητή της ομάδας.
Χρυσός, καλός, ο Μαρινός και σίγουρα χωρίς αυτόν θα είχε διαλυθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, ωστόσο η εικόνα μακριά από τη Λεωφόρο τον βαραίνει. Να σημειώσουμε εδώ πως οι παίκτες δεν ήταν -μέχρι πρωτινός- απλήρωτοι! Οι παίκτες είχαν πληρωθεί κανονικότατα και ουσιαστικά η μόνη οφειλή που υπάρχει είναι -σε κάποιους- η δόση του Οκτώβρη. Άρα “καραμέλα” περί πληρωμών δεν πρέπει να υπάρχει, όχι ακόμα τουλάχιστον.
Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας εμφανίζεται φοβισμένος. Δεν έχει τον έλεγχο, δεν παίζει σαν Παναθηναϊκός, αλλά σαν…Πανιώνιος. Κοιτάει να κρατήσει το μηδέν πίσω και περιμένει πότε και αν θα κάνει το γκολ μπροστά. Τακτική μικρής ομάδας δηλαδή, η οποία συνέχεια την “πατάει”.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε για το ρόστερ, αφού το τωρινό ρόστερ είναι δέκα επίπεδα πάνω από του Πλατανιά, της Κέρκυρας, της Λαμίας και του Αστέρα.
Όταν ο Παναθηναϊκός σταματήσει να παίζει με νοοτροπία μικρής ομάδας στα εκτός έδρας, τότε θα έρθουν και οι νίκες, οι οποίες φυσικά χρειάζονται και προσεκτική διαχείριση. Χθες, έπαιξαν βασικοί δύο παίκτες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ενοχλήσεις (Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες) και τελικά χαραμίστηκαν δύο από τις αλλαγές τις ομάδας ως “αναγκαστικές”, ενώ ακατανόητη ήταν και η επιλογή του να αποχωρήσει ο μόνος που δημιουργούσε φάσεις (Χίλιεμαρκ), και να μείνουν δύο αμυντικογενείς παίκτες που δεν δημιουργούν (Σιλά, Κουρμπέλης) με το σκορ στο 0-0, σαν να πηγαίνουμε να το…θωρακίσουμε.
Προφανώς και ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερα προβλήματα τώρα (διοικητικά), αλλά δεν θα πρέπει να κρύβουμε κάτω από το χαλάκι και όλα τα υπόλοιπα.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός-Βοτανικός: «Έκλεισε το deal για την ονομασία του νέου γηπέδου»
- Παναθηναϊκός: Η Ισπανίδα καλλονή που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Telekom Center Athens (pics)
- Γουόκερ: «Μου αρέσει ο Ναν, ίσως κάποτε στον Παναθηναϊκό»
- Παναθηναϊκός: Η επίσημη φωτογράφιση του Ναν - Γιατί φωτογραφήθηκε χωριστά
- Οριστική εξέλιξη: Η κατάσταση Φαλ και Ρογκαβόπουλου ενόψει Φενέρμπαχτσε