Πιο συχνά κι από τον Βαζέχα

Μπεργκ

Κοντά στο να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου βρίσκεται ο Μάρκους Μπεργκ.

Με το χατ τρικ που πέτυχε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Σουηδός επιθετικός των πρασίνων έφτασε τα 61 γκολ και τα 7 χατ τρικ με τον Παναθηναϊκό. Τα 61 γκολ που έχει πετύχει σε 104 εμφανίσεις στον πρωτάθλημα τον βάζουν στην 8η θέση των μεγαλύτερων σκόρερ του συλλόγου και πλέον κυνηγάει τον Νίκο Λυμπερόπουλο που σταμάτησε στα 72.

Ακόμα τα 7 χατ τρικ του Μπεργκ στην πράσινη καριέρα του είναι άλλο ένα σπάνιο στατιστικό, αφού με τέτοια συχνότητα δεν σκόραρε -από τρία γκολ και πάνω- ούτε και ο μεγαλύτερος παίκτης που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό, ο Κριστόφ Βαζέχα.

Συγκεκριμένα ο «τρελός Πολωνός» είχε πετύχει 290 γκολ σε 502 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με το τριφύλλι στο στήθος, ένα ρεκόρ που είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ποτέ. Ο Βαζέχα είχε σκοράρει πάνω από τρία γκολ σε ένα παιχνίδι 18 φορές έχοντας 11 χατ-τρικ, 6 καρέ και 1 πενταρέ, κάτι που μεταφράζεται σε 1 χατ τρικ ανά 28 παιχνίδια.

Ο Σουηδός Killer της ομάδας έχει πετύχει 7 χατ τρικ σε 138 αγώνες με τον Παναθηναϊκό με 5 χατ-τρικ, 1 καρέ και 1 πενταρέ και μέσο όρο 1 χατ τρικ ανά 20 παιχνίδια.

ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ⇒ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr