Όταν τον ξελάσπωνε ο Μπεργκ (vids)

Μπεργκ

Ο Σουηδός “μπόμπερ”, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2019 και το newspao.gr, σας θυμίζει τα πιο κρίσιμα γκολ του Μπέργκ με το τριφύλλι στο στήθος.

Από το καλοκαίρι του 2013, ένας Σουηδός επιθετικός ονόματι Μάρκους Μπεργκ, κοσμεί τα Ελληνικά γήπεδα. Από τότε, μέχρι και σήμερα έχει πετύχει 79 γκολ σε μόλις 135 εμφανίσεις.

Γκολ παράξενα, γκολ όμορφα και σίγουρα γκολ πολύ κρίσιμα. Αυτά, τα τελευταία θα θυμηθούμε εμείς παρακάτω μέσω βίντεο. Απολαύστε τον :

Αρχή γίνεται από το ντέρμπι της 3ης Απριλίου το 2014, όταν ο Παναθηναϊκός… “έκαψε” τον Καρνάβαλο την Κυριακή της Αποκριάς στο “Γ. Καραϊσκάκης”, διαλύοντας με 3-0 τον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Ο Μπεργκ, νίκησε κατά κράτος τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην προσωπική μονομαχία και εκτέλεσε εύστοχα το Ρομπέρτο για το 2-0 που ουσιαστικά “καθάρισε” το ματς για το “τριφύλλι”.

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2013/14 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Για να φτάσει στον τελικό, έπρεπε να αποκλείσει τον ΟΦΗ σε διπλά παιχνίδια. Μετά την ήττα με 1-0 στο Ηράκλειο, οι “πράσινοι” έπρεπε να καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Μπεργκ “καθάρισε” και εκεί. Δύο γκολ στην παράταση και 3-0 για τον Παναθηναϊκό που σήμαινε αυτόματα και πρόκριση στο μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.

Σε αυτό τον τελικό, ο Σουηδός έκανε όργια. Με χατ-τρικ –  το ένα γκολ ομορφότερο από το άλλο-, ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ, και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο επιβλητικό 4-1 που του έδωσε και το Κύπελλο – πρώτη του κούπα μετά από τέσσερα χρόνια-.


“Σεληνιασμένος”, ξεκίνησε και την επόμενη σεζόν, αφού στο τρίτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, με τη Μίντιλαντ για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχε τέσσερα τέρματα και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη θέση της ομάδας στην Ευρώπη για την περίοδο 2014/15.

Στη συνέχεια, ο Μπεργκ, έλειψε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα αφού ήταν τραυματίας – εξάρθρωση ώμου-  και όταν επέστρεψε συνέχισε το σκοράρισμα. Στις 17 Ιανουαρίου του 2015, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν στη Νέα Σμύρνη, και είχε μείνει πίσω στο σκορ με γκολ του Μπουμάλ, όμως ο Σουηδός με την κλάση του ισοφάρισε και έσωσε την παρτίδα για το “τριφύλλι”.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Οσφπ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ στην άδεια Λεωφόρο. Σε ένα “αγγλικό” ματς, ο Μπεργκ με χατ-τρικ ξελάσπωσε τους “πράσινους” και τους έδωσε τη νίκη με 4-3.

Στα πλέι-οφ εκείνης της περιόδου με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολο έργο, αλλά το πάνω χέρι εξ’ αρχής. Στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες στη Λεωφόρο, ο Σουηδός ξελάσπωσε ξανά το “τριφύλλι” με δύο τέρματα και έδωσε αυτή την πολύ κρίσιμη νίκη.

Στην πρεμιέρα της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν στο Αγρίνιο καθώς έχανε από νωρίς. Ο Καρέλης ισοφάρισε και ο Μπεργκ στο 84′ έδωσε το μεγάλο διπλό στην έδρα του Παναιτωλικού.

Τρεις μήνες αργότερα, και συγκεριμένα στις 7 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός τα “έβρισκε” σκούρα στο Περιστέρι. Ο Ναπολεόνι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, όμως ο Καρέλης μετά από εξαιρετική πάσα του Σουηδού ισοφάρισε. Στο 84′, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά με σκόρερ αυτή τη φορά το Μπεργκ για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα απίστευτο σόου, έδωσε ο Μπεργκ, την τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Σουηδός πέτυχε 5 γκολ στο εμφατικό 6-1 αφήνοντας για ακόμη μία φορά τη σφραγίδα του σε ματς.

Με κρίσιμα γκολ ξεκίνησε και τη φετινή σεζόν. Στον επαναληπτικό με την ΑΙΚ στη Στοκχόλμη, πέτυχε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Και στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπρόντμπι πέτυχε κρίσιμα γκολ. Δύο στον αριθμό στη Λεωφόρο στο εμφατικό 3-0 που έδωσε από το πρώτο ματς στους “πράσινους” θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Άλλο ένα γκολ στο Περιστέρι κόντρα στον αγαπημένο του Ατρόμητο. Μία νίκη δύσκολη σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται ο Παναθηναϊκός ήταν ό,τι καλύτερο σε εκείνη τη φάση.

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα γκολ του Μάρκους Μπεργκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ας ευχηθούμε πολλά περισσότερα μέχρι, τουλάχιστον, το 2019 που θα φοράει τα πράσινα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News