Ο "εξελληνισμός" του Ουζουνίδη

Ουζουνίδης

Με την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα παιχνίδια του “τριφυλλιού”. Γράφει ο Στέλιος Σαϊπάς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από το Δεκέμβριο είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας κόουτς, έχει καταφέρει να πάρει 6 νίκες στα 11 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο του “τριφυλλιού”.

Ένα στοιχείο που είναι καθαρά έργο του Εβρίτη κόουτς, είναι η χρησιμοποίηση αρκετών Ελλήνων παικτών στους αγώνες των “πρασίνων” σε αντίθεση με τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι.

Οκτώ συνολικά Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και ως βασικοί αλλά και ως αλλαγή από το ματς με τον ΠΑΟΚ στις 4 Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής, βασικός και επί Στραματσόνι, έχασε μόνο τα παιχνίδια που ήταν τραυματίας.

Αλλαγή τερματοφύλακα πρόλαβε να κάνει και ο Ιταλός με τον 48χρονο τεχνικό να στηρίζει τον – μέχρι στιγμής – πολύ θετικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ο Διαμαντής Χουχούμης “έγραψε” συμμετοχές και με τον 41χρονο όταν έλειπε ο Χουλτ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και επί Ουζουνίδη.

Μία φορά είδαμε τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να αγωνίζεται με τον Στραματσόνι στον πάγκο, δύο ήδη το έχει κάνει με τον νυν τεχνικό του “τριφυλλιού”.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος δεν υπολογιζόταν από τον τέως προπονητή του Παναθηναϊκού, όμως ο Ουζουνίδης τον έχει ξεκινήσει αρκετές φορές και φαίνεται πως πιστεύει στις δυνατότητές του.

Και ο Νίκος Μαρινάκης ήταν εκτός πλάνων του προπονητή από τη Ρώμη, όμως τώρα με την απουσία του Κουλιμπαλί στο Κόπα Άφρικα και τον τραυματισμό του Μέστο, είναι βασικός.

Η έλειψη παικτών στη θέση του κεντρικού αμυντικού, έφερε το Στέφανο Ευαγγέλου βασικό στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, και από τότε δεν έχει ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Πολύ θετικός, το μόνο που του λείπει : η εμπειρία.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουρμπέλης που αποκτήθηκε λίγο πριν την αλλαγή του έτους και αμέσως ο Ουζουνίδης τον χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Μόνος Έλληνας που έπαιξε με το Στραματσόνι και δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τον Ουζουνίδη, ο Θόδωρος Μίγγος που ήταν βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο.

Παρά το γεγονός πως οι περιπτώσεις που απασχολούν τους “πράσινους” έρχονται από το εξωτερικό, όπως και στον Πανιώνιο έτσι και στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στηρίζει τους Έλληνες παίκτες.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνεται και αναγκαστικά λόγω τραυματισμών και απουσίας τριών παικτών στο Κόπα Άφρικα αλλά αυτό είναι που μπορεί πραγματικά να ανεβάσει επίπεδο το “τριφύλλι” και να αφήσει παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια και ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να το υποστηρίξει.

Πάμε Ταμείο με ⇒ Δωρεάν Προγνωστικά Στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News