Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου

παο

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πέρασε και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -9 από την κορυφή. Το newspao.gr σχολιάζει την μέχρι τώρα ατομική παρουσία των “πράσινων” ξεκινώντας με αυτούς που ήρθαν ως μεταγραφές το καλοκαίρι. Δεν θα γίνει αναφορά στους νεαρούς της ακαδημίας που δεν έχουν πάρει επαρκή λεπτά συμμετοχής, όπως επίσης και στους Μαρινάκη, Τελάντερ, Κοτσόλη για τον ίδιο λόγο.
[ads2]
Καλοκαιρινές μεταγραφές:

Ιβάν Ιβανόφ: Είχε κάποια καλά παιχνίδια, ωστόσο στα περισσότερα ήταν μέτριος προς κακός. Αργός παίκτης, βαρύ κορμί, ενώ μάλιστα είναι επιρρεπής στα λάθη. Έχει σκοράρει μία φορά.

Νίκλας Χουλτ: Ο Σουηδός χαφ έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο διεθνής μπακ πραγματοποιεί θετικές εμφανίσεις και δείχνει (τουλάχιστον) μία κλάση πάνω από όλα τα άλλα αριστερά μπακ που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Έχει και μία ασίστ.

Bίκτορ Ιμπάρμπο: Ο παίκτης που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα “πυρά” από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο μάλλον άδικα! Όλοι γνώριζαν ότι το μεγάλο ελάττωμα του Κολομβιανού ήταν ότι δεν έχει το γκολ. Όλοι! Από τον προπονητή, μέχρι και τους οπαδούς. Η παρουσία του στα περισσότερα παιχνίδια ήταν θετική, αφού καταφέρνει να δημιουργεί ρήγματα, μαρκάρει και έχει εξαιρετική τεχνική. Πληρώνει ένα διάστημα από το παιχνίδι με την Ξάνθη μέχρι και αυτό με τον ΠΑΟΚ στο οποίο δεν ήταν καλός και μάλλον ήταν αδιάφορος. Έχει σκοράρει 3 γκολ και έχει μοιράσει άλλα τόσα.

Νούνο Ρέις: Θετική κρίνεται η παρουσία του Πορτογάλου που ήρθε για καλύπτει “τρύπες” ως δεξί μπακ, εξάρι και σέντερ μπακ. Στις περισσότερες συμμετοχές που πραγματοποίησε έχει βοηθήσει και δείχνει πως αποτελεί μία έξυπνη κίνηση.

Μουμπαράκ Γουακάσο: Δεν είναι κακός παίκτης. Έχει άρτια τεχνική κατάρτιση, τρέχει ασταμάτητα και έχει χαρακτηριστικά που δεν βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο ο λόγος που με τέτοια χαρακτηριστικά παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρα ο χαρακτήρας του. Εκνευρίζεται εύκολα, κάνει πολλά φάουλ και παίρνει εύκολα κάρτες. Έχει σκοράρει ένα γκολ και έχει δύο ασίστ.

Κρίστιαν Λεντέσμα: Ήρθε σαν το μεγάλο όνομα των μεταγραφών, αλλά δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας και καλή αντίληψη, ωστόσο δεν μπορεί να μαρκάρει και δεν έχει δυνάμεις για συνεχόμενα παιχνίδια. Παρόλα αυτά έχει 4 γκολ και 2 ασίστ.

Λαουτάρο Ρινάλντι: Τι ακριβώς να πούμε για τον συγκεκριμένο παίκτη; Τόσο ο Ουζουνίδης, όσο και ο Αντρέα Στραματσόνι τον έχουν κάψει με τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του. Φαίνεται να μην έχει βρει ρυθμό και να είναι έξω από τα νερά του. Το εντελώς παράδοξο είναι ότι έχει σκοράρει 4 γκολ σε 4 φιλικά παιχνίδια με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ουσμάν Κουλιμπαλί: Λίρα 100 ο Αφρικανός μπακ! Δεν “κουνιέται” από τη θέση του βασικού, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελεί μία σούπερ αξιόπιστη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Έχει και μία ασίστ.

Κρίστοφερ Σαμπά: Ακόμη μία “περίεργη” περίπτωση. Ο θηριώδης μπακ δεν έχει καταφέρει να αγωνισθεί αρκετά, χωρίς όμως να φταίει αυτός. Αρχικά, άργησε να ενταχθεί στην ομάδα, αφού δεν είχε κάνει προετοιμασία. Στη συνέχεια υπέστη θλάση (όπως και σχεδόν όλοι οι “πράσινοι” φέτος) και υποτροπή εξαιτίας του Αντρέα Στραματσόνι. Παρόλο που σε όσα παιχνίδια έχει αγωνισθεί ήταν στους διακριθέντες, συγκέντρωσε τα “πυρά” των φιλάθλων. Η παρουσία του κρίνεται θετική, είτε αρέσει, είτε όχι.

Πολ Εμποκού: Δείχνει να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό μέσα από τις συνεχόμενες συμμετοχές που του δίνει ο Μαρινός Ουζουνίδης. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά την φυγή του Αντρέα Στραματσόνι και (λογικά) αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος μέσα στο 2017. Έχει ήδη σκοράρει 2 φορές.

Υπόλοιποι:

Λουκ Στιλ: Είχε σούπερ ξεκίνημα, ωστόσο από το παιχνίδι με την Ξάνθη και μετά υπέπεσε σε πολλά λάθη. Υπάρχει καθαρά ψυχολογικό πρόβλημα στον Άγγλο τερματοφύλακα.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο νεαρός τερματοφύλακας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που το δόθηκε μετά το ντεφορμάρισμα του Στιλ και πλέον είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

Διαμαντής Χουχούμης: Από τους χειρότερους του Παναθηναϊκού φέτος. Σε όποιο ματς και αν έπαιξε ήταν κακός γεμίζοντας την στατιστική του με λάθη.

Τζιαντομένικο Μέστο: Μέτρια η παρουσία του Ιταλού μπακ. Είναι δεδομένο πως μπορεί να προσφέρει βοήθειες κόντρα σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, ωστόσο έχει πρόβλημα σε ντέρμπι και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως εδώ και τρεις μήνες αγωνίζεται και προπονείται με ενοχλήσεις στον αχίλλειο και πως εκτός απροόπτου θα χειρουργηθεί σε 2-3 εβδομάδες. Έχει πάντως καταφέρει να μοιράσει 4 ασίστς!

Ροντρίγκο Μολέδο: Είναι ο ηγέτης της “πράσινης” άμυνας και το αποδεικνύει συνεχώς. Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Σκόραρε μία φορά φέτος, στο παιχνίδι με την ΑΪΚ.

Γιώργος Κουτρουμπής: Αν και είχε μερικά άσχημα παιχνίδια, φέτος διανύει με διαφορά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και κέρδισε και κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

Ολιβιέρ Μπουμάλ: Δείχνει ότι ακόμη “ψάχνεται”, πράγμα λογικό αφού έπαιξε τον Νοέμβριο μετά από αρκετούς μήνες.

Κάρλος Ζέκα: Δεν υπάρχει παιχνίδι που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να μην έχει “σκυλιάσει” στο γήπεδο. Εξαιρετικός τις περισσότερες φορές ανασταλτικά, ωστόσο έχει τα γνωστά προβληματάκια του όταν πρέπει να δημιουργήσει.

Ρόμπιν Λουντ: Βελτιωμένος είναι και ο Φινλανδός χαφ που πλέον τον έχουμε δει και ως εξτρέμ και ως 8άρι και ως αριστερό φουλ μπακ, πέρα τις φυσικής του θέσης (10άρι). Έχει εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο. Φέτος έχει τρεις ασίστ και 2 γκολ.

Λούκας Βιγιαφάνες: Επίσης στην κατηγορία των “βελτιωμένων” ο Αργεντινός βιρτουόζος. Ο αγαπημένος του “πράσινου” κοινού, εκτός από εξαιρετικός επιθετικά, πλέον είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστος ανασταλτικά, κάνοντας την πιο “γεμάτη” σεζόν της καριέρας του. Έχει σκοράρει 1 φορά και έχει μοιράσει άλλα δύο γκολ.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Πήρε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία τρία παιχνίδια και ήδη υπάρχει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Μένει να δούμε αν θα έχει και συνέχεια.

Μάρκους Μπεργκ: Ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Μπορεί να τα άκουσε (και αυτός) φέτος, ωστόσο οι αριθμοί είναι αδιάψευστα στοιχεία. Σε 20 συμμετοχές έχει 11 γκολ και 5 ασίστ. Με λίγα λόγια έχει συμμετοχή σε 16 γκολ σε 20 αγώνες. Νοt bad.

Σεμπάστιαν Λέτο: Ο αγαπημένος “loco” της εξέδρας είναι μαχητικός και δίνει πάντα το 100% σε κάθε αγώνα. Μετράει ήδη 5 γκολ και 3 ασίστ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News