Ποιότητα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Ποιότητα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Δικαιώθηκε για το πλάνο του ο Στραματσόνι, ποιότητα υπάρχει, θέλει ακόμα δουλειά.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι με την Μπρόντμπι.

[ads2]

Από την τακτική αλλά και από τις εντολές που έδινε στο πρώτο μισάωρο ήταν φανερό πως επέλεξε να έχει χαμηλά τις γραμμές, να αφήσει μπάλα στους Δανούς, να ζητήσει ασφάλεια με τρεις στόπερ και να χτυπήσει στην αντεπίθεση την προβληματική αμυντική λειτουργία της Μπρόντμπι. Στα πρώτα 30 λεπτά βασανίστηκε αρκετά.
Ο ρόμβος της Μπρόντμπι έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα στους Δανούς στον χώρο του κέντρου και δεν ήταν εύκολο να περάσει η μπάλα από τους χαφ του Παναθηναϊκού και να μεταφερθεί σωστά στην επίθεση. Η στόχευση ήταν φανερή, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε στον άξονα δυόμισι παίκτες, καθώς οι Ζέκα και Λεντέσμα έπαιρναν βοήθειες μόνο από τον Γουακάσο, ο οποίος έπαιζε κάτι ανάμεσα σε αριστερό εξτρέμ και αριστερό εσωτερικό χαφ.
Ο Στραματσόνι ήθελε να φθάνει η μπάλα γρήγορα στους Μπεργκ, Ιμπάρμπο, αλλά όσο η Μπρόντμπι έπαιζε με 11 παίκτες και με ρόμβο, χώροι υπήρχαν μόνο από τις πλευρές και από ανεβάσματα των Μέστο, Χουλτ.
Ολα άλλαξαν στο 33ο λεπτό, όταν ένα ανέβασμα του Μέστο έφερε τη δεύτερη κίτρινη του Κορνέ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Μπρόντμπι χάθηκε και οι Δανοί αναγκαστικά γύρισαν σε 4-4-1. Το 6άρι τους, ο Νεγκάρντ, μετατράπηκε σε αριστερό μπακ και η μπάλα στον Μπεργκ και στον Ιμπάρμπο έφτανε πλέον πολύ πιο εύκολα.
Μία εντυπωσιακή μεγάλη μπαλιά του Γουακάσο έφερε σε θέση βολής τον Μπεργκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και η ατομική ενέργεια του ταχύτατου Ιμπάρμπο κέρδισε το πέναλτι και ανάγκασε τους Δανούς να συνεχίσουν με 2 παίκτες λιγότερους. Ο Παναθηναϊκός είχε 40 λεπτά με δύο ποδοσφαιριστές περισσότερους και την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Στραματσόνι έβαλε τον Λέτο αντί του Κουτρουμπή, στη συνέχεια πέρασε και τον Βιγιαφάνιες αντί του Γουακάσο.
Αρκετές φορές λειτούργησαν επιπόλαια οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και φάνηκε πως χρειάζεται δουλειά για να μπορέσει να ανοίξει άμυνες ομάδων που θα παίζουν πίσω από την μπάλα. Τη λύση την έφερε μία πολύ όμορφη κάθετη του Λεντέσμα.
Οταν άρχισε να κυριαρχεί ο φόβος πως ο Παναθηναϊκός δεν θα εκμεταλλευτεί αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία, ο Λεντέσμα έδειξε την ποιότητά του περνώντας μία υπέροχη κάθετη, που την τελείωσε ιδανικά ο Μπεργκ… Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον στόχο του, ποιότητα υπάρχει, χρειάζεται όμως ακόμα δουλειά.

Goal news

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News